Nieuws

Apple maakt USB-C-adapters goedkoper

Tot aan het einde van dit jaar geeft Apple korting op al zijn adapters voor USB-C. Aanleiding is de vele kritiek op zijn nieuwe Macbooks.

Het is een moedig jaar voor Apple: eerst neemt het de audiojack weg van zijn iPhone 7, daarna schrapt het alle usb-aansluitingen in zijn nieuwe Macbook Pro’s ten voordele van USB-C. Die beslissingen stuiten op veel kritiek, waarop Apple nu reageert: het geeft stevige kortingen op al zijn USB-C-adapters. De kortingen gelden zowel online als in de fysieke winkels (en bij resellers).

Wie naar de site van Apple surft, krijgt nu de boodschap te zien dat de prijs op adapters verlaagd is. Die boodschap komt wel met een voetnoot:

* De korting is toegepast op de prijs. Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Voor deze korting gelden volumebeperkingen. De korting is geldig van 27 oktober t/m 31 december 2016.

[related_article id=”187625″]De beslissing van Apple om alle usb-aansluitingen op te geven voor USB-C/Thunderbolt 3-alternatieven stuit op de kritiek dat professionals hun vele randapparaten nu niet meer of moeilijker kunnen aansluiten. Ze moeten namelijk gaan spelen met verschillende adapters en dongles om aan de slag te kunnen gaan. Velen zeggen op Twitter dat de fabrikant “niet tegemoetkomt aan onze noden”.

De populairste

Bovendien bleek vorige week dat de Macbook Pro met vier USB-C-aansluitingen twee van die poorten benadeeld. Wegens hardwarebeperkingen zijn de aansluitingen aan de rechterzijde veel trager dan die aan de andere kant, en geven ze minder stroom af aan randapparatuur.

Desondanks de kritiek en de tegemoetkoming die erop volgt, stelt Apple vast dat de huidige modellen alvast beter verkopen dan eender welk voorgaand toestel. De toevoeging van de Touch Bar spreekt dan ook voor vele mensen tot de verbeelding (al blijkt dat Apple ook hier niet de eerste was).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business