Nieuws

Elektrische Vespa komt in 2017

Piaggio, het bedrijf dat de befaamde Vespa bouwt, komt volgend jaar met een elektrisch model. De scooter zal ‘innovatief’ zijn en zeker niet goedkoop.

[related_article id=”187886″]Elektrische wagens worden stilaan een hype. Dat is ook het Italiaanse Piaggio niet ontgaan. Al decennialang bouwt het de Vespa, een van de meest iconische scooters ooit op de markt gebracht. Eind 2017 zal er ook een elektrisch model worden gemaakt: de Vespa Elettrica. Volgens de fabrikant zal je nog steeds dezelfde stijl en wendbaarheid terugvinden als bij de originele Vespa, maar tegen een lagere gebruiksprijs.

Het is echter enkel de gebruiksprijs die budgetvriendelijk zal zijn. De brandstof zal je immers niet meer moeten betalen, maar Engadget verwacht dat de scooter zelf ettelijke duizenden dollars zal kosten om te kopen. Vespa is immers geen goedkoop merk en het kan zijn naamsbekendheid uitbuiten voor het nieuwe elektrische model.

Volgens Piaggio zal de scooter verscheidene ‘innovatieve connectiviteitsoplossingen’ krijgen, maar het wil niet verduidelijken wat we daaronder mogen verwachten. Een verbinding met je smartphone lijkt haast vanzelfsprekend. Hoeveel de scooter gaat kosten en wanneer hij juist beschikbaar zal zijn, is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business