Custom Search Bar Widget of CSBW maakt van de zoekbalk op je smartphone eindelijk een nuttigere versie inclusief superhandige functies. Google op steroïden dus.

csbw

Heel wat smartphones hebben bovenaan hun startscherm een Google zoekbalk waarin je zoektermen kan invullen zonder dat je de internetbrowser moet openen. Handig, maar meer kan die zoekbalk niet echt. Daar heeft Nate Wren Design een oplossing voor gevonden in de vorm van Custom Search Bar Widget (CSBW). Toegegeven, de prijs voor meest sexy naam gaat hij niet winnen, maar de app zelf is gelukkig wel een stuk beter.

Zwaar begin

Wanneer je de app opent, word je niet echt op een geweldige manier verwelkomt. Je krijgt een hele lijst met potentiële skins voor de zoekbalk. Het belangrijkste is dat je op ‘Appearance’ moet klikken om aan de slag te gaan. Geef de app toestemming tot je media, foto’s en bestanden, en je kan beginnen met kiezen.

CSBW widget appHeb je een zoekbalk naar keuze gevonden? Tijd om dan de widget op je startscherm te zetten via het widgetmenu. Kies het formaat, plak het erin, en je bent vertrokken. De eerste keer dat je in de zoekbalk klikt, werkt hij zoals een standaard zoekbalk van Google. Typ een zoekterm, druk op ‘Enter’ en je krijgt het resultaat in je browser te zien.

Ware kracht

De ware kracht schuilt hem in het kruisje onderaan de zoekbalk wanneer je die selecteert. Daar kan je zoekmachines toevoegen zoals DuckDuckGo, Spotify, Amazon of nog veel meer, maar ook apps die op je toestel staan. Ideaal om je favoriete apps te verzamelen onder één app om meer plaats op je startscherm te maken.

Bezoek je regelmatig dezelfde website? Dan kan je ook custom links toevoegen zodat je met één tik direct naar je favoriete website wordt gebracht. Tot slot is er ook nog het actiemenu waar je knippen, kopiëren, plakken of voice search kan selecteren om bij de snelkoppelingen toe te voegen.

Custom Search Bar Widget doet niets revolutionair, maar het maakt het leven met je smartphone als power user een pak gemakkelijker. Niet meer verzinnen wat je allemaal op je startmenu wilt zetten, maar steek alles onder de zoekbalk. Er zit zelfs de strakke, gloednieuwe zoekbalk van de Google Pixel in de app. Helaas moet je daarvoor wel naar de Pro-versie overschakelen, die je eenmalig 2,09 euro kost en nog enkele andere opties vrijmaakt.