Nieuws

Wie maakt de meest betrouwbare harde schijven?

Backblaze heeft een datacenter gevuld met harde schijven. Hierdoor kan het de kwaliteit van de verschillende HDD’s met elkaar vergelijken. Welke schijf gaat het minst kapot?

Backblaze is een provider van backupdiensten in de cloud en heeft een datacenter met maar liefst 67.642 harde schijven. Hierdoor bevindt het bedrijf zich in de ideale positie om te achterhalen welke harde schijven het vaakst kuren vertonen en welke merken het betrouwbaarst zijn. Backblaze deelde zijn resultaten voor het voorbije kwartaal en voor de voorbije drie jaar.

Derde kwartaal

Alvorens je onderstaande lijst bekijkt, moet je weten dat je deze resultaten met een korreltje zout moet nemen. Zoals te zien is in de kolommen ‘Drive Count’ en ‘Drive Days’ maakt Backblaze momenteel van enkele harde schijven slechts beperkt gebruik. Dit kan leiden tot vertekende resultaten in zowel de positieve als negatieve zin. Ook is de omgeving waarin de harde schijven worden gebruikt anders dan je thuisomgeving. Dat een schijf slecht presteert in het datacenter van Backblaze wil daarom niet zeggen dat dit ook bij jouw thuis het geval zal zijn.

Zoals te zien is in de tabel van kwartaal 3 2016 scoort HGST erg goed. Slechts één van de harde schijven van het merk dat Backblaze in gebruik heeft, gaat jaarlijks meer dan één procent van de tijd kapot. Seagate presteert een stuk slechter met zijn 4 TB-schijven, welke een percentage van 3,18 en 10,20 procent hebben. Zijn 6 TB- en 8 TB-schijven doen het een stuk beter met percentages van respectievelijk 0,64 procent en 1,46 procent. De 6 TB-schijf van WDC (Western Digital) haalt de slechtste score met een percentage van 11,31 procent.

Cumulatieve resultaten

Naar goede gewoonte telt Backblaze zijn resultaten van het voorbije kwartaal op bij de resultaten die het sinds april 2013 verzamelt. Door de langere periode geeft deze tabel een realistischer beeld van problemen met de harde schijven, al moet je ook hier weer letten op het aantal dagen dat de schijven in gebruik zijn geweest. Het is immers normaal dat een harde schijf door ouderdom vaker kapot zal gaan.

Ook in deze tabel scoort HGST uitzonderlijk goed. Ondanks het feit dat de meeste van de harde schijven van het merk al veel dagen in gebruik zijn, blijven hun failure rates erg laag. De drie slechtste percentages zijn afkomstig van WDC, terwijl de resultaten van Seagate en Toshiba eerder wisselvallig zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business