Nieuws

VLC ondersteunt 360-gradenvideo’s

Wie in het bezit is van een 360-gradencamera kan voortaan bij VLC terecht om zijn beelden te bewonderen.

Met VLC kan je zo goed als alle bestaande videoformaten afspelen op alle mogelijke platformen. Eén formaat ontbrak echter tot voor kort: 360-gradenvideo’s. VideoLAN brengt hier gelukkig verandering in. Met de recentste previews voor MacOS en Windows kan je je 360-gradenfoto’s, -video’s en –panorama’s bewonderen. Je kan je muis en toetsenbord gebruiken om te navigeren in de 360-gradenbeelden.

Giroptic, een producent van 360-gradencamera’s, heeft VLC geholpen bij het ontwikkelen van de nieuwe functie. De fabrikant heeft VideoLAN voorzien van voorbeelden, camera’s, code en expertise. “VLC is één van de videospelers die het meest gebruikt wordt over heel de wereld. We zijn dan ook erg trots om een bijdrage te kunnen leveren aan 360-gradenondersteuning voor de open source speler,” schrijft Giroptic.

VideoLAN belooft in de toekomst 360-gradenondersteuning eveneens naar Android, iOS en Xbox One te brengen. Met behulp van de sensoren in je telefoon zal je in de mobiele versie kunnen navigeren doorheen je 360-gradenbeelden door je smartphone te bewegen. VideoLAN hoopt in 2017 eveneens VR-brillen als de HTC Vive, Google Daydream en de Oculus Rift te kunnen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business