Nieuws

Googles App Maker maakt apps ontwikkelen eenvoudig

Met de lancering van App Maker wil Google ieder bedrijf de kans geven om zijn eigen apps te ontwikkelen, ongeacht de programmeerkennis die firma’s binnenshuis hebben.

Google heeft aangekondigd dat het App Maker lanceert. De dienst biedt bedrijven een manier aan om apps te ontwikkelen zonder dat ze hiervoor veel programmeerkennis in huis moeten hebben. Door simpelweg de juiste blokjes naar de juiste plaats te slepen, kan je een relatief complexe applicatie creëren.

Gebruikers van App Maker hoeven zich bovendien geen zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur; Google voorziet alles. Dit maakt de dienst erg interessant voor bedrijven en organisaties die een specifieke taak binnen hun firma willen automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opvolgen van bestellingen.

App Maker is bovendien volledig geïntegreerd met Google zijn G Suite-applicaties. Je kan een applicatie ontwikkelen en gebruik maken van G Suite-applicaties als Google Maps en Contactpersonen om de software van de nodige data te voorzien. Apps gemaakt met App Maker draaien op dezelfde infrastructuur als andere G Suite-applicaties en kunnen op dezelfde manier worden beheerd door administrators.

Je kan App Maker vanaf nu gebruiken door je in te schrijven voor Google zijn Early Adopter Program voor bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business