HP kondigt 's werelds dunste rugged convertible aan. De HP ProBook x360 11 Education Edition is tot in de puntjes ontworpen voor gebruik in het klaslokaal.

ProBook x360 11 EE

De dag van vandaag wordt er niet meer lesgegeven als vorige eeuw het geval was. Steeds meer scholen kopen laptops en tablets aan om te gebruiken tijdens de lessen. HP richt zich op deze markt met zijn nieuwe hybride laptop. De HP ProBook x360 11 Education Edition is de dunste rugged convertible van het moment, waardoor hij valpartijen overleeft, en in alle klasomgevingen past.

Al moet je dun in deze context wel met een korrel zout nemen. De 11,6 inch ProBook x360 EE meet net geen 2 centimeter en heeft een gewicht van 1,45 kilogram voor de versie met aanraakscherm. De hybride is beschikbaar met een Intel Celeron N3350 of Intel Pentium N4200, en wordt geleverd met 8 GB RAM. Voor opslag heb je keuze uit een 64 GB eMMC SSD, 128 GB M.2 SSD of 256 GB M.2 SSD. Via een microSD-kaartje kan dat eventueel nog worden uitgebreid. De batterij zou het tot 11 uur uitzingen op één laadbeurt.

De HP ProBook x360 11 EE maakt gebruik van Windows 10 en bevat populaire toepassingen als Microsoft OneNote. “We hebben samen met Microsoft gewerkt aan de HP ProBook x360 11 EE omdat zij helpen bij het heruitvinden van leren in klaslokalen,” zegt Gus Schmedlen van HP. “Lesgeven is de voorbije jaren erg hard veranderd en we geloven dat we een oplossing hebben gecreëerd die het onderwijs van kinderen overal kan veranderen en verbeteren.”

Het toestel van HP is de eerste converteerbare laptop met een dual camerasysteem, dat door HP Eplorer Mode wordt genoemd. De mode wordt gebruikt om kinderen aan projecten te laten werken en content te laten creëren. Explorer Mode maakt gebruik van een optionele 1080p-camera die in het toetsenbord is verwerkt. Hierdoor kunnen kinderen video’s maken terwijl het toestel in tabletmodus is en ze de beelden in realtime kunnen bewonderen. Een pen waarmee kinderen notities kunnen maken, maakt het plaatje compleet.