Nieuws

Apple is nog steeds bezig met zelfrijdende wagens

Ondanks de vele geruchten die het tegendeel beweren, blijkt uit een brief aan Amerikaanse autoriteiten dat het bedrijf nog steeds inzet op zelfrijdende technologie.
bron: www.bgr.com

Apple kent een woelige relatie met zelfrijdende technologie. Ondanks hardnekkige geruchten over ontslagen en plannen die in een koelkast terecht zouden komen, blijkt uit een brief aan de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) dat het bedrijf nog steed investeert in de technologie. Het wordt daarentegen niet meteen duidelijk op welke manier het dat doet.

Geruchten

[related_article id=”185973″]In september vorig jaar lekte het nieuws uit dat Apple kennis en talent weghaalde bij Tesla en Ford in de vorm van personeel. Exact een jaar later lekte dan weer uit dat Apple tientallen werknemers van zijn zelfrijdende project ontslagen had. Het bedrijf wou zich meer gaan richten op de onderliggende technologie, om zo een platform uit te bouwen in plaats van werkelijke auto’s.

Op die manier leek Apple zich te profileren als een softwarebedrijf in plaats van een hardwarebedrijf – op vlak van wagens. De boodschap die Apple aan de NHTSA zond, lijkt dat te bevestigen. Het bedrijf zegt geïnteresseerd te zijn in automatie op verschillende vlakken, waaronder ook vervoer. Het wil daarnaast zelfrijdende technologie testen en het is van mening dat, om dat goed te kunnen doen, elk merk zijn gegevens over ongevallen en bijna-ongevallen moet delen.

Gevestigde waarden

In de brief laat Apple zich ook uit voor nieuwe spelers op de markt. Die moeten zich vaak een weg banen door het geharrewar van wetgevingen, terwijl de gevestigde spelers hun voorsprong vergroten. Apple wil het speelveld gelijk maken. Het is niet duidelijk of Apple zichzelf ziet als nieuwe speler of als gevestigde waarde.

Aan de Financial Times bevestigde Apple dat de brief bestaat en dat de inhoud authentiek is. Het bedrijf zegt veel te investeren in automatie en machine learning. Het wil mee de ‘best practices’ voor zelfrijdende wagens kunnen bepalen, al is het nog steeds niet zeker of en in welke vorm we Apple op de automarkt zullen zien verschijnen.

applefordnhtsaNot Connected Carteslazelfrijdende technologie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals