Nieuws

Netflix verbetert videocodering om downloaden te perfectioneren

Dankzij een nieuwe videocodec van Google verbruiken downloads nu minder bandbreedte en nemen ze minder opslagruimte in.

Netflix heeft zijn converterings- en compressiemethode aangepast. Het kost nu minder bandbreedte en minder opslagruimte om films en series te downloaden, zonder aan beeldkwaliteit in te boeten. De methode is gelijkaardig aan het process dat het vorig jaar uitbracht om de bitrate per soort content automatisch aan te passen.

[related_article id=”188532″]Die techniek zorgde ervoor dat minder bandbreedte nodig was om een tekenfilmserie in full HD te kunnen bekijken tegenover een serie met echte mensen. Tekenfilms hebben namelijk een kleinere bitrate nodig om optimaal bekeken te kunnen worden. De nieuwe techniek doet hetzelfde, maar dan scène per scène. Momenteel wordt die alleen toegepast op mobiele toestellen op Android of iOS, maar het zal binnenkort ook naar computers komen.

Op Android wordt daarvoor gebruik gemaakt van Google’s VP9-codec. Zowel tablets als smartphones zullen daardoor tot 35 procent winst maken, zowel qua download als ingenomen opslagruimte. Voor iOS-toestellen is nu de AVCHi-Mobile-codec beschikbaar; die maakt tot 19 procent winst.

Met deze zet tracht Netflix zijn bibliotheek in de eerste plaats te optimaliseren voor gebruikers die series en films willen downloaden. Fans van de dienst waren al langer vragende partij voor die functie, maar het ziet ernaar uit dat Netflix gewacht heeft tot het de nodige technologie in huis had om zoiets mogelijk te maken. Nu de offline-dienst er eindelijk is, zouden de abonnementsaantallen wel eens flink kunnen stijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business