Nieuws

Pokémon Go-update brengt nieuwe monsters mee (update)

Binnenkort zal een nieuwe lading Pokémon arriveren voor het populaire spel. Het gaat om monsters van de tweede generatie.

Een half jaar na de lancering van Pokémon Go brengt ontwikkelaar Niantic de tweede generatie uit. Het spel, dat immens populair was in de zomermaanden, krijgt er zo honderd monsters bij. De update zal nog deze maand uitkomen, zo weten we dankzij Starbucks.

[related_article id=”186432″]De koffieketen heeft namelijk een samenwerking afgesloten met Niantic. Bij de nieuwe update zullen vele Starbucks-tenten een Pokéstop of Gym worden, waarbij klanten dus in het gezelschap van een koffie of chocomelk voorwerpen en Pokémon kunnen verzamelen. Het ziet er echter niet naar uit dat Starbucks bij ons eenzelfde rol zal spelen, zo vernamen we van een Antwerpse Starbucks-medewerker.

De informatie lekte uit nadat (vermoedelijke) Starbucks-werknemers in de VS een ‘Barista Need-To-Know’-pamflet online zwierden. Die legt uit wat het spel is, wat een Pokéstop is, en geeft mee dat er een nieuwe Pokémon Go Frappuccino zal geschonken worden. Er wordt eveneens visueel duidelijk gemaakt wat een Pikachu is.

Het is niet de eerste keer dat Niantic dergelijke samenwerkingen lanceert. In het vorige spel, Ingress, werd al gebruik gemaakt van gesponsorde content, terwijl ook Pokémon al dergelijke overeenkomsten had. Zo lanceerde het spel in de zomer nog in Japan in samenwerking met McDonalds.

Update: In een blogpost bevestigt ontwikkelaar Niantic dat het op 12 december meer informatie zal geven over de komst van nieuwe Pokémon naar het spel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business