Nieuws

MacBook Pro met Touch Bar wordt geteisterd door problemen

Gebruikers van de nieuwe MacBook Pro klagen over uiteenlopende problemen. De ene laptop heeft een erbarmelijke autonomie, terwijl andere toestellen grafische problemen vertonen.

De nieuwe MacBook Pro van Apple wordt wereldwijd geprezen als een degelijk toestel met een leuke toevoeging in de vorm van het Touch Bar. Eenieder is het er echter over eens dat de laptops met een startprijs van 1.999 euro wel erg duur zijn. Je zou verwachten dat Apple voor deze prijs ervoor zou kunnen zorgen dat zijn MacBooks tot in de puntjes correct functioneren. Jammer genoeg blijkt niets minder waar te zijn.

Grafische kaart

De MacBooks van 13 inch kan je enkel configureren met een geïntegreerde Intel Iris Graphics 550. Wanneer je minstens 2.699 euro op tafel legt, kan je een laptop krijgen met een aparte AMD Radeon Pro 450 of 460. Deze zorgen voor een degelijke grafische kracht, maar maken van de Pro geen echt werkpaard.

Wanneer je het energieverbruik van de GPU’s bekijkt, wordt duidelijk waarom Apple deze keuze heeft gemaakt. De Radeon Pro 450, 455 en 460 hebben een maximaal verbruik van 35 Watt, terwijl de Nvidia GeForce GTX 1060 naar 85 Watt klimt bij zwaar gebruik. Dat heeft een significante impact op de batterij, waardoor het logisch is dat Apple voor AMD heeft gekozen. In theorie zou je met deze grafische kaarten immers een grotere autonomie kunnen halen.

Bron: 9To5Mac

Rampzalige autonomie

Jammer genoeg is Apple er niet in geslaagd deze theorie in de praktijk om te zetten. De supportpagina’s van Apple staan gevuld met klachten over de autonomie van de MacBook Pro. Apple zijn systemen hebben de reputatie om meer dan tien uur autonomie te halen. Volgens de klachten van meerdere gebruikers halen hun toestellen nog niet eens de helft van deze tijd.

[related_article id=”210067″]

“Ik heb net mijn nieuwe MacBook Pro van 15 inch met Touch Bar ontvangen. De autonomie is verschrikkelijk! Ik heb Safari open met 6 tabbalden en 95 procent batterij en ik zou nog minder dan drie uur autonomie overhebben,” schrijft een teleurgestelde Apple-klant. “Ik dacht dat deze dingen tien uur autonomie zouden moeten hebben? Ik heb de batterij gisteren op drie uur tijd helemaal opgebruikt door enkel op het web te browsen.”

Eerst leek het alsof het probleem zich enkel voordoet bij 15-inchtoestellen. Enkele eigenaars van een 13-inch MacBook rapporteren echter dezelfde problemen. Het is niet duidelijk waarom niet alle laptops de problemen vertonen. Macworld heeft geprobeerd het probleem te reproduceren, maar slaagde hier niet in.

Foutieve voorspelling

Zelfs wanneer je toestel wel een goede autonomie heeft, ben je niet zeker van een probleemloze laptop. MacBook Pro’s die wel een autonomie van tien uur halen, lijken hier zelf niet van op de hoogte te zijn. 9To5Mac rapporteert dat de geschatte resterende autonomie drastisch daalt wanneer je een zware applicatie draait. Wanneer je de software sluit, wordt de tijd echter niet aangepast. Hierdoor gaat je laptop een stuk langer mee dan dat het toestel zelf voorspelt.

Grafische problemen

Tot slot worden MacBook Pro’s eveneens geteisterd door grafische problemen. De toestellen tonen flikkende kleuren, bizarre patronen en verkeerde kleurweergaves. Apple heeft nog niet publiekelijk toegegeven dat er grafische problemen zijn met zijn nieuwe laptops, maar een klant heeft wel een mail ontvangen van het bedrijf.

“Bedankt voor je bericht! We geloven dat we alle grafische problemen hebben aangepakt in de recentste bèta van Sierra 10.12.2. Ik hoop dat je geniet van je nieuwe MacBook Pro- het is een fantastische machine,” staat te lezen in het bericht dat met Macrumors werd gedeeld.

 

appleautonomiebatterijgrafische problemenmacbook protouch bar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN