Nieuws

Lenovo stelt eigen VR-bril voor op Windows Holographic-platform

Als grootste computerfabrikant ter wereld kon Lenovo niet achterblijven: het brengt zijn eigen VR-bril uit om de concurrentie aan te gaan met Oculus en HTC.

Lenovo staat te boek als grootste computerfabrikant ter wereld. Het lijkt dan slechts een logische keuze dat het vanuit die positie een eigen virtual realitybril op de markt brengt. Het gaat niet om zomaar een VR-bril, maar om eentje die gestoeld is op het Windows Holographic-platform, waarmee de bril in dezelfde schuif komt te liggen als de Hololens van Microsoft zelf.

De computerfabrikant stelde een (niet-werkend) prototype voor op CES, de technologiebeurs in Las Vegas. Daar werd meteen duidelijk dat Oculus en HTC een geduchte concurrent zullen hebben aan Lenovo. Het Chinese merk heeft namelijk goed gekeken naar wat reeds beschikbaar is op de markt, om zo de beste details zelf mee te nemen.

Inspiratie

Zo zal de aandachtige kijker ongetwijfeld merken dat de bril dunner en eleganter is dan pakweg een Rift of een Vive, terwijl de gebruiker hem draagt met een hoofdband die gelijkt op die van de Playstation VR. Zo lijkt het alsof de bril voor je ogen zweeft, in plaats van op je neus rust. Qua comfort is dat een goede beslissing.  Daarnaast moet de bril van Lenovo ook een pak minder gaan wegen: 350 gram tegenover de 555 gram van de Vive.

Voor de lenzen maakt Lenovo gebruik van twee 1440 x 1440 OLED-schermen, waarmee het plotsklaps de beste uit de klas zou zijn. Het valt natuurlijk af te wachten hoe goed de bril die lenzen kan aansturen. Bovendien is het ook nog niet zeker hoe goed de trackingmechanismen werken. De bril van Lenovo maakt namelijk geen gebruik van externe camera’s of basisstations, maar van ‘six degrees-of-freedom tracking’. Alle technologie zit daardoor verwerkt in de bril, wat een vrijere ervaring zou moeten geven.

Beeld: The Verge

Trucjes

Lenovo is niet van plan om controllers te produceren voor zijn headset, zo weet The Verge. Het zal in de plaats vertrouwen op wat andere partijen uitbrengen voor de Windows Holographic-standaard. Het is met andere woorden nog koffiedik kijken over de mogelijkheden van de bril.

Lenovo zelf zegt dat elke app in de Windows Store beschikbaar zal zijn in theatermodus – waarbij het met de bril lijkt alsof je in een cinema naar het programma zit te kijken, terwijl Hololens-software geconverteerd wordt naar het platform van Lenovo. De bril heeft vooraan twee camera’s, waardoor een ‘mixed-reality’-ervaring mogelijk wordt, zelfs zonder de optische projectiemogelijkheden van de Hololens.

We mogen verwachten dat de bril ergens in 2017 op de wereld wordt losgelaten, al is nog niet duidelijk wanneer dat juist zal zijn. De prijs ligt momenteel nog niet vast, al stelt Lenovo dat die tussen de 300 en 400 dollar zal liggen; het hoopt dichter bij die ondergrens uit te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business