Nieuws

Acers nieuwste laptops zitten tjokvol nieuwe technologie

Intel kondigt nieuwe processors aan, Nvidia pakt uit met nieuwe grafische kaarten, en Acer stopt ze prompt in enkele interessante nieuwe toestellen.

Acer laat op CES in Las Vegas enkele nieuwe laptops en een verse desktop zien. De Taiwanese fabrikant toont zo niet alleen de nieuwste telgen in zijn line-up, maar illustreert bovendien een nieuwe productcategorie; die van de budgetvriendelijke Aspire gericht op gaming.

Aantrekkelijke gaminglaptop

Het opvallendste nieuwe toestel is de Aspire VX15. Daaraan is werkelijk alles helemaal vers. De VX15 heeft bijvoorbeeld een Intel Core i7-7700HQ aan boord. Die zevende generatie Kaby Lake-processor werd pas aan het begin van deze week aangekondigd. De grafische kracht van de laptop is afkomstig van de eveneens pas geïntroduceerde Nvidia GTX 1050 Ti-laptopchip. Met een prijskaartje van 899 euro is de VX 15 beslist een Aspire-laptop en zo zet Acer het toestel ook in de markt. Het design heeft echter veel weg van Acers duurdere Predator-gamingline-up. Het scherm is dan weer gemonteerd met een scharnier dat we kennen van de Aspire Nitro-laptops.

“Een op gamers gericht aanbod dat op het gebied van prijs onder de Predator-reeks zit, ontbrak een beetje”, lichten ze bij Acer toe. “Dit nieuwe toestel is gericht op wie een goede allroundlaptop aan een faire prijs wil, maar toch zeker gaming in het achterhoofd heeft. De GTX 1050 Ti is in theorie krachtig genoeg om de nieuwste spellen aan 1080p en 60 fps te draaien.

Nieuwe desktop

Dat Acer enkele nieuwe Aspires uitbrengt om de gamer te verleiden, resulteert verder in de Aspire GX. Dat is een desktoptoren die opnieuw veel minder ‘gamer’ schreeuwt dan een Predator-desktop, maar toch enkele designelementen van zijn meer premium zustertoestellen overneemt. De toren is beschikbaar met Kaby Lake-processors en GeForce GTX-graphics tot en met de GTX 1070. Verder kan je kiezen voor een harde schijf met een capaciteit tot 3 TB en een 256 GB SSD. De compacte, stijlvolle maar toch moderne toren is tot slot uitgerust met wat wij alvast een leuke gimmick vinden: een QR-charger voor draadloos laden bovenaan. De toren is beschikbaar vanaf 799 euro.

Predator-update

Tot slot laat Acer natuurlijk de echte Predators niet links liggen, al zijn de veranderingen daar minder spectaculair. De Predator 17X had al een GTX 1080 gpu aan boord, gecombineerd met een processor van de zesde generatie. Die cpu wordt nu vervangen door een krachtigere Kaby Lake-cpu. De nieuwe Predator 17X-laptops zijn gericht op de no-nonsense gamer en gaan over de toonbank vanaf 2.999 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business