HP kondigt tijdens CES zijn vernieuwde gamma aan. De Spectre x360 is lichtjes dikker geworden voor een betere autonomie en de EliteBook krijgt een x360-variant.

Advertentie

Net als Lenovo heeft HP gewacht tot CES om zijn nieuwste generatie laptops te onthullen. Het bedrijf vernieuwt in de eerste plaats de HP Spectre x360. Deze laptop die kan omgetoverd worden tot een tablet wist ons vorig jaar te verbazen met zijn erg dunne behuizing van slechts 15,9 millimeter. Ondanks de krappe ruimte voor componenten had het toestel degelijke prestaties, waardoor het de ideale laptop was voor zakelijke gebruikers die veel op de baan waren.

HP Spectre x360

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, heeft HP de Spectre niet dunner gemaakt; de converteerbare laptop is voortaan 17,8 millimeter dik. Het bedrijf beweert deze keuze te hebben gemaakt zodat het een grotere batterij kan plaatsen in het toestel. Hierdoor stijgt de autonomie met zo’n drie uur.

Jammer genoeg wil dit niet zeggen dat de Spectre potten zal breken op het vlak van autonomie. HP brengt immers enkel een variant van de laptop uit met een 4K-scherm, waardoor het een echte energievreter is. De Spectre x360 zal een autonomie hebben van ongeveer 12 uur en 45 minuten, wat drie uur langer is dan het 4K-model van vorig jaar haalde. In vergelijking met het 1080p-model is de autonomie echter geen verbetering.

Behalve een nieuwe accu heeft HP eveneens de andere hardwarecomponenten van zijn laptop vernieuwd. De Spectre bevat een Kaby Lake-processor van Intel met als duurste configuratie een Core i7. Verder heeft de laptop maximum 16 GB RAM, 1 TB SSD en een Nvidia GeForce 940MX. Het toestel zal in onze contreien vanaf februari beschikbaar zijn voor 1.999 euro.

 

HP EliteBook x360

HP heeft ook nieuwe varianten van andere toestellen aangekondigd. Het bedrijf lanceert een x360-versie van de dunne EliteBook. De laptop lijkt qua uiterlijk erg op het toestel van vorig jaar, maar zoals de x360-naam doet vermoeden, kan je het scherm volledig omklappen om een tablet te creëren.

De HP EliteBook x360 heeft een autonomie van 16 uur en dertig minuten en kan gekocht worden met een 4K UHD-scherm. Verder ondersteunt de laptop Windows Hello en kan je het toestel met een pen bedienen. De EliteBook is eveneens vanaf februari beschikbaar en kost 1.099 euro.

All-in-one

Ook de all-in-one desktop HP Envy krijgt een upgrade. HP voegt meer rekenkracht toe aan het toestel, waardoor rijkere mediaervaringen bekomen worden. De Envy heeft een gebogen scherm van 34 inch met een geïntegreerde sound bar die vier speakers bevat van Bang & Olufsen. Met dit toestel richt HP zich voornamelijk op professionals die aan 3D-modeling doen. De HP Envy Curved All-in-One 34 kost 2.499 euro en kan je vanaf februari aanschaffen.

Ten slotte brengt HP een nieuwe monitor uit in het Omen-gamma. De Omen X 35 Curved Display maakt gebruik van Nvidia G-Sync-technologie en biedt hogere refresh rates die zorgen voor een meer natuurlijke gamingervaring. Je kan de monitor vanaf mei kopen voor 1.299 euro.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here