Nieuws

Pulse: Nieuw Windows 10-design gelekt en Noorwegen schakelt FM-radio uit

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Nieuw Windows 10-design gelekt

Microsoft werkt aan een visuele update van Windows 10. De vernieuwde gebruiksinterface maakt deel uit van een update die voor later dit jaar gepland staat, maar MSPoweruser wist zijn handen te leggen op enkele screenshots van concepten waar Microsoft mee aan het experimenteren is. Het gaat vooral om kleine aanpassingen die het gebruik van de interface, met 3D en de HoloLens in het achterhoofd, moeten verbeteren.

Beeld: MSPoweruser

2. Noorwegen schakelt FM-radio uit

Noorwegen wordt volgende week het eerste land ter wereld om zijn FM-radionetwerk geleidelijk uit te schakelen en de overstap te maken naar uitsluitend een digitaal signaal. Dat proces moet tegen het einde van het jaar zijn afgerond. Niet alleen worden zo miljoenen FM-radio’s in Noorse huishoudens plots onbruikbaar, tegenstanders vinden ook dat de overheid te gehaast te werk gaat en geen rekening houdt met de risico’s. Er rijden nog twee miljoen wagens zonder DAB-ontvanger rond in het land. Wanneer het FM-signaal wordt uitgeschakeld, zullen zij niet langer radio-waarschuwingen kunnen ontvangen bij noodgevallen, zo klinkt het.

3. Gerucht: DJI koopt grootste deel van Hasselblad

De Chinese dronebouwer DJI zou een meerderheidsaandeel hebben gekocht in het iconische Zweedse cameramerk Hasselblad. Dat melden TechCrunch en Luminous Landscape op basis van anonieme bronnen, maar werd voorlopig nog door geen van de twee bedrijven bevestigd. Voor luxemerk Hasselblad zou de deal – als hij doorgaat – een nieuwe injectie van broodnodig kapitaal betekenen, terwijl DJI een pak camera-expertise in huis haalt die kan dienen voor de productie van professionele cameradrones.

4. Apple App Store bracht ontwikkelaars 20 miljard dollar op in 2016

Android biedt het grootste publiek, maar iOS biedt de meest gewillige betalers. App-ontwikkelaars verdienden vorig jaar in totaal maar liefst 20 miljard dollar in de App Store, een stijging van 40 procent ten opzichte van 2015. Vooral freemium spellen, zoals Pokémon Go en Super Mario Run, en apps met een abonnementsformule, zoals Netflix of Spotify, deden het bijzonder goed.

5. Google Calendar helpt met je goede voornemens

Meer beweging is wellicht het goede voornemen bij uitstek. Google heeft een update voor Calendar uitgerold die je moet helpen om je fitnessdoelen voor het nieuwe jaar te realiseren. Het is al langer mogelijk om doelen, zoals meer bewegen, in Calendar toe te voegen. De app zoekt dan automatisch zelf een geschikt moment in je agenda om dat bezoek aan de fitness of uurtje joggen in te plannen. De nieuwe update voegt daar gegevens uit Google Fit en Apple Health aan toe, zodat je rechtstreeks vanuit Calendar kan zien hoe goed – of slecht – je bezig bent.


Weer helemaal bij? Lees ook zeker deze drie topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business