Nieuws

Wat brengt de toekomst nog voor Yahoo?

Met de nakende verkoop van Yahoo aan Verizon dreigt een stuk internetgeschiedenis te verdwijnen, al zal het het toch zo’n vaart niet lopen.

De overname van Yahoo door Verizon loopt op zijn laatste benen. Dat mag je op twee manieren interpreteren: indien de verkoop doorgaat, zullen eerstdaags de laatste details geregeld worden. Indien Verizon alsnog beslist de hele zaak af te blazen, zal dat eveneens in de komende dagen gebeuren. Sinds naar buiten kwam dat Yahoo de voorbije jaren slachtoffer werd van twee enorme datalekken – met meer dan een miljard getroffen gebruikers – staat de overeenkomst namelijk op losse schroeven.

Omhulsel

Niemand kan met enige zekerheid zeggen wat er juist zal gebeuren als Verizon uit de boot stapt. Mogelijk blijft alles dan hoe het nu is: een Yahoo dat probeert te watertrappelen terwijl het langzaam maar zeker toch verdrinkt, met een afgeleide onderneming die de lucratieve aandelen in Chinese onlinewinkel Alibaba en in Yahoo Japan beheert.

Indien de overeenkomst standhoudt, hebben we wel een vrij goed idee wat zich zal ontspinnen. De afgeleide onderneming komt dan volledig op eigen benen te staan onder de nieuwe naam ‘Altaba’. Alle banden met Yahoo worden doorgesneden, inclusief de verwijdering van CEO Marissa Meyer. In werkelijkheid zou dit bedrijf geen bedrijf meer zijn, maar een omhulsel voor enkele aandelen en nutteloze patenten.

Weinig verandering

Het andere deel van Yahoo is dan hetgene dat Verizon overneemt voor 4,8 miljard dollar – een prijs die Verizon nu opnieuw naar beneden probeert te krijgen in het licht van de datalekken. Mogelijk verdwijnt de naam Yahoo niet helemaal uit het organigram van Verizon en mag zelfs Meyer aanblijven in een leidinggevende rol. Zijzelf ziet haar toekomst alvast in het teken van een verlengd verblijf.

Voor de gebruikers zal er alvast niet veel veranderen: de e-maildienst, zoekmachine, blogs,… blijven allemaal op post en meer dan waarschijnlijk onder de vertrouwde naam. Vandaag is het dus voornamelijk afwachten of de overname wel doorgaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business