Nieuws

Pulse: Apple patenteert doorzichtige telefoon en Pokémon no-Go in China

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Pokémon Go is no-go in China

Het Chinese officiële censuurorgaan is niet van plan om Pokémon Go en andere AR-toepassingen in het land toe te laten, voordat het kan verzekeren dat ze geen gevaar vormen voor de veiligheid van persoon en staat. Zelfs wanneer augmented reality veilig wordt verklaard, is de kans klein dat je Pokémon Go zal kunnen spelen in het land. Het spel doet beroep op Google Maps en die dienst wordt sowieso geblokkeerd. Niantic zou dus eerst een speciale versie voor de Chinese markt moeten ontwikkelen.

2. Apple patenteert doorzichtige telefoon

Een nieuw patent van Apple beschrijft een doorzichtig telefoondisplay dat een oplossing kan bieden voor de technische uitdagingen van de volledig randloze smartphone. Het display bestaat uit een raster van OLED’s met daartussen kleine gaatjes. Die gaatjes laten toe om door het scherm te kijken. Daardoor kunnen elementen zoals een lichtsensor of camera achter het scherm worden geplaatst, waardoor die niet langer in de rand moeten worden verwerkt. Ook voor augmented reality biedt de oplossing potentieel. Zo zou een soort raam in de telefoon kunnen worden gemaakt om naar de wereld rondom te kijken, terwijl het display daar extra informatie aan toevoegt.

3. Fitbit koopt opnieuw een smartwatch start-up

Na de overname van Pebble eind vorig jaar, neemt Fitbit ook de Roemeense start-up Vector onder zijn vleugels. Die verraste in 2015 met een smartwatch met een batterijduur van 30 dagen. Fitbit zal de hardware- en software-expertise van Vector verwerken in zijn eigen producten. Als merk zal Vector ophouden te bestaan. Bestaande smartwatches zullen wel operationeel blijven, maar worden niet langer ondersteund.

4. Goedkoop papieren gadget helpt dokters in ontwikkelingslanden

Onderzoekers van Stanford University hebben de technologie achter een 5.000 jaar oud speelgoed gebruikt om een goedkoop papieren gadget te creëren, dat kan helpen bij de diagnose van ziektes in ontwikkelingslanden. De Paperfuge kost amper 20 cent en kan worden gebruikt als centrifuge voor de diagnose van infecties als HIV en malaria. Het gadget bestaat uit twee papieren schijven die via koord bevestigd zijn aan twee houten handvatten. De papieren schijven houden buisjes met bloedstalen vast en draaien aan een snelheid van 20.000 wentelingen per minuut door aan de handvatten te trekken.

5. Krijgt Monopoly binnenkort emoji als pionnen? Jij beslist.

Spellenfabrikant Hasbro is op zoek naar nieuwe pionnen voor het populaire bordspel Monopoly. Via de website Monopoly Token Madness kan iedereen stemmen op zijn favoriete 8 pionnen uit een selectie van 56 nieuwe figuurtjes. Opvallende nieuwkomers daarbij zijn een set emoji. De populaire symbooltjes vormen een steeds belangrijker onderdeel van de manier waarop we communiceren en krijgen binnenkort zelfs hun eigen film. Een Monopoly-versie met emoji lijkt dus de logische volgende stap.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business