Nieuws

Wordt 2017 het jaar van de opvouwbare smartphone?

Samsung en LG lijken te denken van wel.

Nu de modulaire smartphone op een flop is uitgedraaid, kunnen we weer gezamenlijk uitkijken naar de volgende poging tot innovatie. Na jarenlang de ene na de andere opvouwbare conceptsmartphone te zien te krijgen, zouden de futuristische telefoons dit jaar wel eens in de handen van consumenten kunnen belanden. Zowel Samsung als LG zijn volgens The Korea Herald van plan om in 2017 een plooibare smartphone te lanceren.

Uit het Samsung-kamp mogen we ons naar verluidt verwachten aan een smartphone die kan uitvouwen tot 7 inchtablet, een idee dat we al in 2013 in onderstaande conceptvideo van de Zuid-Koreaanse fabrikant hebben zien opduiken.

De telefoon zou in het derde kwartaal verschijnen in een oplage van 100.000 stuks, al is Samsung nog niet helemaal zeker van zijn stuk. Het zou nog overwegen om de lancering eventueel tot volgend jaar uit te stellen, omdat het niet zeker is of de markt er klaar voor is. De mobiele tak van het bedrijf herstelt nog van de schade aangericht door de explosieve Note 7 en wil dit jaar wellicht geen onnodige risico’s nemen.

Landgenoot en aartsrivaal LG zou eveneens in het vierde kwartaal van dit jaar meer dan 100.000 opvouwbare smartphones produceren. De fabrikant staat volgens de bronnen van The Korea Herald bovendien al verder in de ontwikkeling van plooibare schermen dan Samsung, en zal die technologie mogelijk aanbieden aan concurrenten als Huawei of Apple. Mogelijk zien we dit jaar of in 2018 dus niet alleen opvouwbare telefoons van Samsung en LG, maar ook van andere smartphonefabrikanten.

Analysebureau Strategy Analytics voorspelt dat de markt van plooibare schermen dit jaar 2,2 miljoen units zal bedragen. Dat zal in de komende jaren verder toenemen tot 163 miljoen units in 2022.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business