Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

Advertentie

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1: Drones met een impact

De Belgische regering krijgt gelijk: drones zijn des duivels en moeten zo goed mogelijk geweerd worden uit het publieke domein. Onze visionaire dronewetgeving is net op tijd klaar om bommenwerpende drones van terreurorganisatie IS uit het luchtruim te weren. De ondingen werden voor het eerst gespot in de slag om Mosul, het bolwerk van IS dat het Iraakse leger momenteel probeert te heroveren.

De terroristen hebben commercieel verkrijgbare drones handmatig omgebouwd tot ze in staat zijn om granaten en andere bommen te dragen. Tot dusver zouden ze vooral schade aangericht hebben aan de burgerbevolking. Het Irakese leger vreest dat de volgende stap het vervoer van chemische wapens zal zijn. Daarom zetten ze volop toestellen in die het signaal met de drone kunnen verstoren. Zelf gebruikt het leger ook drones om gebieden te verkennen.

2: Donald Trump drumpft opnieuw

Komende vrijdag is het zo ver: het einde van een tijdperk in de menselijke geschiedenis. Donald Trump zal dan geïnaugureerd worden als nieuwe president van de Verenigde Staten. Samen met de sleutels van het Witte Huis krijgt hij dan eveneens het beheer van de officiële presidentiële Twitter-pagina in handen. Trump, gekend als een luide brulbeer op het gevleugelde medium, zegt echter niet van plan te zijn zijn persoonlijke account te verwaarlozen.

Waarschijnlijk zal Trumps entourage het account @POTUS gebruiken om zijn beleid toe te lichten, terwijl Trump zelf zijn gedachten blijft ventileren via zijn eigen @realDonaldTrump. Daarmee zal hij waarschijnlijk een van de eerste presidenten worden die als nooit tevoren een inkijk geeft in zijn handels- en beslissingsproces. Maar of dat een goede zaak is…

3: Nest breidt uit

Google is tegenwoordig een volwaardige kandidaat om jouw slimme huis mee uit te rusten. Het zoekbedrijf wil die positie in onze contreien kracht bij zetten door zijn Nest-producten breder beschikbaar te maken in Europa. Oostenrijk, Duitsland, Italië en Spanje krijgen zo het volledige gamma ter beschikking. Daarmee zijn het voor de verandering eens de ‘grote landen’ die moesten wachten op een lancering. In België, Nederland en Frankrijk waren de Nest-producten namelijk al veel langer beschikbaar.

4: Nintendo laadt je batterijen (niet) op

Met de komst van de Switch over slechts enkele weken druppelt meer en meer nieuws ons leven binnen. Vandaag weten we weer net iets meer over Nintendo’s plan voor de controllers. Die worden door de meeste mensen gezien als zijnde de grootste en meest innovatieve troef van de nieuwe hybride console. Volgens de jongste informatie zal je echter moeten uitkijken wat je ermee doet.

De controllers zullen 20 uur meekunnen op één lading en zouden 3,5 uur nodig hebben om weer op te laden. Om dat te doen, zal je ze moeten verbinden met de Switch. Nintendo brengt apart nog een ‘Charging Grip’ uit, de houder waar je de controllers kan aanhangen zodat het meer lijkt op een ouderwetse controller. Dat is goed, want zo kan je je controllers opladen terwijl je speelt, maar het betekent ook dat de standaard Grip die je in het pakket krijgt dat niet zal doen. Zo moet je alsnog de uren spelplezier goed inplannen en ervoor zorgen dat je de controllers op tijd en stond eens aan je console bindt.

5: Nieuwe Macbooks

De huidige generatie Macbooks heeft nog niet zo lang geleden het levenslicht gezien, of analisten zijn alweer bezig met voorspellingen te poneren voor de volgende generatie. Ming-Chi Kuo, iemand die zo vaak juiste voorspellingen doet dat je hem een glazen bol toedicht, is ervan overtuigd dat de Macbooks dit jaar worden geüpgraded met de nieuwste Intel-processors: Kaby Lake. Daarnaast zou het 15 inchmodel maar liefst 32 GB aan RAM-geheugen aan boord krijgen. Het is daarnaast bang afwachten welke poorten Apple dit jaar onnodig vindt, en op het kapblok legt.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

AMD Ryzen: waarom Intel zich zorgen mag maken

We kijken een eerste keer in detail naar Ryzen. AMD’s nieuwste processorline-up komt nog dit kwartaal uit en belooft voor het eerst in jaren zware concurrentie voor Intel.

Koperen pijpen voorkomen dat LG G6 zal ontploffen

LG wil zijn landgenoot Samsung overtroeven door het maken van een extreem veilige smartphone. De fabrikant doet er daarom alles aan om de warmtegeleiding van de G6 te verbeteren.

Hoe onderzoekers de levensduur van quantumcomputers drastisch verlengen

Quantumcomputers hebben momenteel een beperkte levensduur van nog geen seconde lang. Een team onderzoekers heeft een manier gevonden om de desintegratie te voorspellen en voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here