Nieuws

Pulse: ongelimiteerde data bij Proximus en Pokémon voor een betere wereld

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1: Proximus gaat Nederland achterna met ongelimiteerde mobiele data

Met de naam Proximus Move experimenteert Proximus momenteel met een ongelimiteerde hoeveelheid mobiele data. In Nederland bestaan zo’n formules al langer. Je betaalt dan vaak een bedrag rond de 40 euro, waarbij je meet 4G-GB’s krijgt dan je zou opkrijgen. Het experiment beperkt zich voorlopig tot Gent en een select kransje proefpersonen.

Om te genieten van onbeperkte mobiele data moet je zogenaamde ‘experiences’ kopen, bovenop je gewone abonnement. Zo kan je met vijf personen een avond naar de cinema, inclusief drankje, voor 60 euro. Bij dat pakket krijg je dan ongelimiteerde data.

2: Pokémon voor een betere wereld

Ontwikkelaar Niantic neemt een opmerkelijke stap met zijn beruchte spel Pokémon Go. Het heeft een nieuwe gym en 17 Pokéstops toegevoegd in Davos, Zwitserland. Op zich geen rare keuze wanneer je weet dat de stad de thuishaven is van het World Economic Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van belangrijke CEO’s, politici en journalisten. Elk van de Pkéstops stelt een doel voor dat het WEF zich heeft gesteld om te bereiken tegen 2030. De doelen omvatten het wegwerken van ongelijkheid, armoede en hongersnood. Niantic wil met de opvallende campagne zijn ‘krachten gebruiken voor het goede’ en bewustzijn creëren rond de nobele doelen.

3: Hoe groot is de impact van nep nieuws?

Professor aan Stanford University Matthew Gentzkow en professor Hunt Allcott van de New York University betwijfelen dat vals nieuws een invloed heeft gehad op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze voerden een online studie uit die mensen bevroeg over de impact van echte en verzonnen verhalen. Hun resultaten spreken tegen wat wereldwijd werd opgevoerd in de media: dat valse verhalen een impact hadden op het resultaat.

Het onderzoek werd uitgevoerd door 1208 mensen 15 titels voor te schotelen: vijf echte, vijf valse en vijf die ze zelf verzonnen. Een groot aantal respondenten gaf aan dat het zich de echte verhalen nog kon herinneren en dat ze die geloofden. Slechts 15 procent kon zich de valse verhalen herinneren, terwijl slechts 8 procent ze geloofde. Vreemd genoeg lagen de cijfers voor de verzonnen verhalen op eenzelfde niveau. De onderzoekers claimen dan ook dat hun stelling bewezen is.

4: Super Mario voor iedereen

Nintendo laat weten dat Super Mario Run in maart beschikbaar zal worden voor Android-fans. Het spel werd goed ontvangen op iOS, al kon niet iedereen lachen met het prijskaartje dat eraan verbonden werd – volgens cijfers van de ‘derde partijen’ zou slechts drie procent van de mensen die de testversie probeerden het volledige spel hebben gekocht. Collega Cédric was er alvast wild van. Ook het komende jaar zal Nintendo mobiele gebruikers vergasten op enkele mobiele spellen; voor dit jaar zijn dat Fire Emblem en Animal Crossing.

5: Google kan vraag niet bijhouden

Beeld: Maurizio Pesce

Het gaat niet goed met de Pixel-verkoop. De gelauwerde toestellen zijn nog steeds niet verkrijgbaar in de economische supermacht die België is, maar ook in de States hebben klanten moeite om er eentje in handen te krijgen. Voornamelijk de Pixel XL is moeilijk te verkrijgen; van het 128GB-model werd sinds 30november 2016 geen enkel toestel meer verscheept. Wie vandaag eentje bestelt, moet noodgedwongen wachten tot minstens de tweede week van maart.

Ondertussen blijven de modellen met 32 GB beter beschikbaar, al zal niet iedereen tevreden zijn met wat ondertussen aanzien wordt als net niet genoeg opslagplaats. Het is voorlopig niet duidelijk of concurrenten als Samsung en Apple garen spinnen bij de situatie, maar het lijkt alvast niet ondenkbaar. Twee maanden wachten op een smartphone is voor vele geïnteresseerden namelijk te veel van het goede.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business