Nieuws

Pulse: Bedien Netflix met je brein en Ikea lanceert hack-platform

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht – of het afgelopen weekend – voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Bedien Netflix met je brein

Netflix-ontwikkelaars hebben tijdens de recente Hack Day van het bedrijf, waarop werknemers gestimuleerd worden om te experimenteren, een methode ontwikkeld om de streamingdienst met je brein te besturen. MindFlix werkt op basis van een Muse EEG-hoofdband en laat toe om met hoofdbewegingen door de interface van Netflix te bladeren. Heb je iets gevonden dat je wilt kijken, dan zou het moeten volstaan om aan het woord “Play” te denken. Ideaal voor de hardcore couch potato.

2. Ikea lanceert hack-platform

Zoek in Google naar ‘ikea hacks’ en je krijgt een waslijst aan suggesties om de Zweedse zelfbouwmeubels te “hacken”. Ikea springt nu zelf op de kar met het nieuwe open platform Delaktig. Het platform werd eind vorig jaar al aangekondigd, maar de Wall Street Journal weet nu dat het eerste product er begin 2018 aan komt. Dat wordt een aluminium frame dat als basis kan dienen voor een zetel of bed. Het frame is zo ontworpen dat extra elementen, voorzien door Ikea of externe partijen, eenvoudig kunnen worden gemonteerd.

3. Razer koopt cloud-telefoon Nextbit

Razer, specialist in laptops en randapparatuur voor gamers, koopt smartphonemaker Nextbit. Nextbit lanceerde vorig jaar zijn eerste smartphone, de Robin, na een succesvolle Kickstarter-campagne. De telefoon viel met name op doordat hij zijn opslag naadloos naar de cloud kon uitbreiden, zodat je nooit tegen opslaglimieten zou aanstoten. Voorlopig blijft Nextbit zelfstandig opereren onder Razer en wordt de Robin nog zeker een jaar ondersteund. Het is koffiedik kijken wat Razer daarna met zijn nieuwe aankoop van plan is.

[related_article id=”210529″]

4. Fitbit schrapt banen door tanende verkoop wearables

Hoewel Fitbit momenteel de nummer één is op de wearablemarkt – en verschillende kleine vissen als Pebble en Vector heeft opgeslokt – verloopt niet alles volgens plan voor het bedrijf. De financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal lagen onder de verwachtingen. Fitbit verkocht in de voorbije drie maanden 6,5 miljoen toestellen, goed voor een omzet van 580 miljoen dollar. Het bedrijf rekende evenwel op een omzet tussen de 725 en 750 miljoen dollar, waardoor het zich genoodzaakt ziet om maatregelen te treffen en 6 procent van zijn werkbestand – zo’n 110 werknemers – moet laten gaan.

5. Europa zit vandaag nog eens samen over het einde van de roamingkosten

Als alles volgens plan verloopt, zien we deze zomer eindelijk de roamingkosten in Europa verdwijnen. Daarvoor moeten evenwel nog een aantal hordes worden genomen. De voornaamste is het vastleggen van de wholesale tarieven die Europese operatoren aan elkaar mogen aanrekenen voor gebruik van elkaars netwerk. De Europese beleidsmakers zitten vandaag samen met de lidstaten om daar een akkoord over te bereiken, maar het water is nog diep. Het Europese Parlement wil een tarief van 4 euro per gigabyte, terwijl verschillende lidstaten hopen op minstens 8,5 euro per gigabyte. Met name de zuiderse landen vragen om voldoende hoge tarieven. Zij vrezen immers dat de lokale operatoren anders de binnenlandse prijzen omhoog zullen duwen om het drukke mobiele verkeer in het toeristische seizoen op te vangen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business