Beeld: Patrick H. via flickr

Een van de bekendste gamemerken koopt een fabrikant op van cloudsmartphones. Zit daar een bepaalde strategie achter?

Nextbit staat al geruime tijd in de schijnwerpers van meerdere grote bedrijven. Het is game-merk Razer dat aan de haal gaat met de begeerde prijs. Dat Razer grote plannen heeft, staat buiten kijf. De grote vraag is: welke plannen? Wil het gamemerk smartphones gaan bouwen of is het louter een aankoop van expertise en technische kennis?

Cloudexpert

Nextbit bracht vorig jaar de Robin uit, een smartphone die het maximale uit de cloud wil halen. Kopers kregen naast 32 GB lokale opslag een cloudopslag van 100 GB die integraal werd ingebouwd in het besturingssysteem. Wie bijvoorbeeld een foto nam, zou die onmiddellijk doorsluizen naar de digitale wolk van zodra een internetverbinding beschikbaar wordt. De telefoon werd alom geprezen voor zijn design en innovatieve concept, en natuurlijk zijn betaalbare prijs.

De fabrikant werd opgericht door voormalige Google Android-medewerkers en het voormalige hoofd van de designafdeling van HTC, en gesponsord via crowdfundingplatform Kickstarter. Onder elkaar delen ze een bom aan kennis en informatie. Het volledige dertigkoppige team wordt behouden bij de overname door Razer.

Eigen smartphones?

Vorig jaar nam Razer reeds THX over, bij het grote publiek bekend als het bedrijf van George Lucas dat voor grote films, waaronder Star Wars, het geluid produceerde. Een aankoop die voor een groot gamemerk net iets makkelijker te verantwoorden is dan de overname van een kleine en tamelijk obscure smartphonebouwer. De vraag rijst dan ook her en der: werkt Razer aan een eigen smartphone?

Bij Nextbit laten ze voorlopig niet meer los dan dat ze tevreden zijn met de overname. “We behouden ons team en krijgen meer financiële middelen ter beschikking dan ooit tevoren,” zegt CEO Tom Moss. Voorlopig blijft Nextbit voortbestaan onder eigen naam als een aparte afdeling binnen Razer. Moss gaf aan dat ze blijven werken aan hun eigen software en hardware; het is echter onduidelijk welk merk daar zou komen op te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here