Nieuws

LG G6 onthuld: panoramascherm en dubbele camera

Mobile World Congress is op gang getrapt. LG toont na talloze teasers eindelijk de G6 met een bijzondere 18:9-schermverhouding en 13 megapixel dubbele camera.

LG heeft duidelijk begrepen dat geheimen houden in de technologiesector niet meer mogelijk is. Sinds januari heeft het met de regelmaat van de klok teasers op de wereld afgevuurd, waardoor de G6 niet echt veel geheimen meer heeft. LG heeft een sterk antwoord nodig na de modulaire miskleun onder de naam G5. In 2017 is er geen plaats meer voor modulaire smartphones bij LG en probeert het op een heel andere plaats te innoveren: schermverhouding.

18:9-schermratio

Het 5,8 inchscherm zal bij heel wat mensen schrik inboezemen qua grootte, maar LG heeft de randen tot het minimale beperkt met een scherm dat 80 procent van de voorkant van het toestel omvat. Dat is een boost van 10 procent vergeleken met zijn voorganger. Het zorgt ervoor dat de G6 kleiner is dan de G5, terwijl de schermgrootte van 5,3 inch naar 5,8 inch is gegroeid.

De schermresolutie van 2.880 bij 1.440 pixels toont direct dat deze smartphone een bijzondere schermverhouding heeft van 18:9. Hierdoor is de LG G6 lang en smal, wat ervoor moet zorgen dat bediening met één hand gemakkelijker wordt. Opvallend zijn ook de afgeronde hoeken van het scherm, iets wat we niet eerder op een smartphone hebben gezien. We vermoeden dat er gewoon een rechthoekig LCD-paneel achter zit en enkel de bezel voor dit effect zorgt, maar het zorgt er wel voor dat LG opvalt in de massa.

Snapdragon 821

Samsung heeft de eerste batch van de Qualcomm Snapdragon 835 voor zichzelf gereserveerd, waardoor de concurrentie naar alternatieven moet grijpen. De LG G6 heeft een Snapdragon 821 aan boord, dezelfde chip die in de Google Pixel en OnePlus 3T zit. Hiermee is het voorlopig de snelste van het pak tot Samsung met zijn toestel komt. De SoC wordt bijgestaan door 4 GB LPDDR4 RAM. Omdat de LG G5 al een Snapdragon 820 aan boord had, verwachten we een marginale boost in prestaties bij de LG G6.

De LG G6 is iets dikker dan de G5, 0,2 millimeter, maar daarvoor krijg je wel een 3.300 mAh-batterij in de plaats. Dat is 500 mAh meer dan de LG G5 vorig jaar, wat het verbruik van het grotere scherm zou moeten compenseren. In tegenstelling tot de LG G5 is de batterij deze keer niet verwijderbaar door het aluminium unibody design. De LG G6 is overigens de allereerste smartphone buiten Googles eigen Pixel die de Google Assistant aan boord heeft.

Dubbele camera

Vorig jaar introduceerde de LG G5 twee camera’s achteraan waarvan de tweede een breedhoeklens had. In de LG G6 is opnieuw plaats voor twee camera’s, maar hebben beide camera’s wél dezelfde resolutie: 13 megapixel. Het enige verschil tussen beide is dat de breedhoekversie geen optische beeldstabilisatie aan boord heeft.

De camera vooraan heeft een beperkte 5 megapixelresolutie, maar kan wel uitpakken met een breedhoeklens van 100 graden. Volgens LG heb je bij de G6 nauwelijks nog een selfiestick nodig met deze nieuwe selfiecamera en spreekt het graag over ‘wefies’ omdat er veel meer mensen op één foto passen door de brede lens.

Design

[related_article id=”212403″]

Het uiterlijk van de LG G6 is flink op de schop gegaan. Het goedkoop aanvoelende aluminium design van de G5 wordt vervangen door een kwalitatievere afwerking, waardoor de LG G6 meer premium moet aanvoelen. De ronde afwerking van het toestel en het scherm zou ervoor moeten zorgen dat het scherm minder snel breekt of scheurt bij een val. De LG G6 is IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij niet stofgevoelig is en gedurende 30 minuten 1,5 meter diep onder water mag worden gehouden. LG pakt ook graag uit met het feit dat het 14 verschillende militaire 810G-testen met vlag heeft doorstaan.

De LG G6 gaat vanaf 9 maart in verkoop in thuisland Zuid-Korea. Prijs en beschikbaarheid voor andere markten zijn voorlopig nog onbekend, maar we verwachten ons aan een lancering bij ons eind maart of begin april. We updaten dit stuk van zodra we meer informatie krijgen op Mobile World Congress.

 

 • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 821 Processor
 • Display: 5.7-inch 18:9 QHD+ FullVision® Display (2880 x 1440 / 564ppi)
 • Memory: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB)
 • Camera Front 5MP Wide (F2.2 / 100°)
 • Camera Rear Dual: 13MP Wide (F2.4 / 125°) / 13MP Standard OIS 2.0 (F1.8 / 71°)
 • Battery: 3,300mAh (embedded)
 • Operating System: Android 7.0 Nougat
 • Size: 148.9 x 71.9 x 7.9mm
 • Weight: 163g
 • Network: LTE-A 3 Band CA
 • Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatible)
 • Colors: Ice Platinum / Mystic White / Astro Black
 • Other: Water and Dust Resistant / Fingerprint Sensor / UX 6.0 / Dolby Vision™ / HDR10 / Qualcomm Quick Charge™ 3.0
AndroidlgLG G6mobielmwc2017smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals