Nieuws

Kado toont superdunne usb-lader die in je portefeuille past

Usb-laders zien er nog steeds hetzelfde uit als tien jaar geleden: dik en groot. Kado heeft een innovatieve, flinterdunne lader uitgevonden die iedereen gaat willen hebben.

Smartphones, tablets, fitness trackers, laptops, allemaal hebben ze op regelmatige basis energie nodig. De usb-lader heeft de afgelopen jaren weinig evolutie gekend. Het zijn nog altijd grote, logge dingen. Maar wat zou je ervan vinden om je toekomstige usb-lader gewoon in je portefeuille te steken? De flinterdunne laders van Kado zijn amper een kredietkaart groot en even dik als twee bankkaarten tegen elkaar.

Kredietkaart

Een compacte, flinterdunne lader voorspelt weinig goeds qua laadcapaciteit, maar in de praktijk valt dat goed mee. De kleinste variant kan tot 10 watt laden, wat aan 5V goed is voor 2A aan stroom. Genoeg om elke tablet of laptop van stroom te voorzien. De lader heeft zelfs een microUSB-kabel ingebouwd om handig overal te laden. Wie de kabel niet nodig heet, kan de Kado nog kleiner maken.

Naast de kleine lader werkt Kado ook aan een laptopvariant die 70 watt vermogen heeft. Ook die is niet groter dan een kredietkaart, maar is wel dikker dan het eerste model. Beide modellen hebben een ingebouwde stekker die je simpelweg kan uitklikken, wat de uitvinding nog straffer maakt.

Kickstarter

Kado wil de eerste twee laders voorstellen op Kickstarter in de tweede helft van maart. Ze verwachten dat de eerste laders worden geleverd rond juli/augustus in Amerika en hopen alle goedkeuringen binnen te hebben voor Europa tegen begin 2018.

De laders van Kado zullen eerst hun weg vinden naar resellers over de hele wereld. Daarna volgt de volgende stap: fabrikanten overtuigen om hun laders bij nieuwe toestellen te verkopen. Er zijn al heel wat gesprekken geweest met grote fabrikanten, maar tot nu toe is er nog geen partner uit de bus gekomen. Mogelijk kan een succesvolle Kickstarter-campagne daar iets aan veranderen vanaf half maart.

Gerelateerde artikelen

Niets gevonden.

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business