Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

Advertentie

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Mobile World Congress gaat officieel van start

Vandaag is de officiële start van het Mobile World Congress in Barcelona, dé jaarlijkse hoogmis van de mobiele industrie. We zijn ter plaatse en brengen je al het belangrijkste nieuws vanop de beursvloer. Een volledig overzicht vind je op deze overzichtspagina. Hoewel de beurs officieel vandaag pas van start gaat, lanceerden verschillende fabrikanten reeds in het weekend hun nieuwe vlaggenschipsmartphones. Zo kregen we al een eerste blik op de LG G6 en Huawei P10.

2. Samsung lanceert Galaxy S8 op 29 maart

Grote afwezige op MWC is de nieuwe Galaxy S8. Samsung kiest opnieuw voor een apart evenement om zijn nieuwe generatie vlaggenschipsmartphone aan te kondigen en heeft daar ondertussen ook een datum voor bekendgemaakt. De Galaxy S8 en S8 Plus zullen op 29 maart worden gelanceerd tijdens een persconferentie in New York. De S8 zal het vertrouwen van de consument moeten terugwinnen na het debacle met de Galaxy Note 7. Dankzij gelekte documentatie over de Galaxy S8 Plus hebben we bovendien al een goed idee over wat we van de nieuwe toestellen mogen verwachten.

3. Nokia plakt zijn naam op alle Withings-producten

Nadat Withings in juni 2016 door Nokia werd overgenomen voor 191 miljoen dollar, zal nu ook de Withings-merknaam binnenkort verdwijnen. Nokia heeft tijdens een persconferentie op Mobile World Congress aangekondigd dat alle Withings-producten (gaande van smartwatches tot slimme weegschalen) vanaf deze zomer onder de Nokia-merknaam zullen vallen. Daarnaast lanceert het ook een Patient Care-platform waarmee patiënten gezondheidsdata met hun dokter kunnen delen, vergelijkbaar met HealthKit van Apple.

4. Sony verkocht bijna 1 miljoen exemplaren van PlayStation VR

De PlayStation VR doet het beter dan zelfs Sony had verwacht. In een interview met The New York Times vertelt Andrew House, Global Chief Executive bij Sony Interactive Entertainment, dat er sinds de lancering eind oktober al 915.000 exemplaren van de VR-bril werden verkocht. Het bedrijf verwacht bovendien de kaap van 1 miljoen in april te kunnen ronden. Daarmee is de PSVR ook een stuk populairder dan de concurrerende brillen. Hoewel nog geen officiële cijfers werden gedeeld, wordt geschat dat de teller voor HTC eind 2016 op zo’n 420.000 verkochte Vives stond, terwijl er van de Oculus Rift 243.000 exemplaren over de toonbank gingen.

5. Google Assistant komt naar meer toestellen, laat bij ons op zich wachten

Google heeft in een blogpost aangekondigd dat het Google Assistant uitbreidt naar meer smartphones met Android 6 Marshmallow en Androud 7 Nougat. Voorlopig was de spraakassistent alleen op de eigen Pixel-telefoons beschikbaar. Google Assistant zal automatisch naar compatibele smartphones worden uitgerold via Google Play Services. De VS, Australië, Canada en het VK zijn eerst aan de beurt, gevolgd door Duitsland. Op een Nederlandstalige versie blijft het nog even wachten, al geeft Google wel aan dat het dit jaar meer talen zal toevoegen. De Engelstalige versie zou evenwel al binnen enkele weken in Nederland beschikbaar zijn. We hebben Google de vraag gesteld of dat voor België ook geldt.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Eerste indruk Huawei P10 en P10 Plus: fijne evolutie

Huawei heeft zopas zijn nieuwe P10 en P10 Plus aan de wereld voorgesteld. TechPulse kon reeds aan de slag gaan met de nieuwe toestellen voor een eerste indruk.

Google breekt SHA-1 encryptiestandaard: is het internet nu onveilig?

Google kraakt als eerste de populaire SHA-1-encryptie. Enkele jaren geleden werd SHA-1 nog gebruikt om 90 procent van het internet te beveiligen. Vandaag is de impact gelukkig minder groot.

Nintendo Switch hands-on: heilige graal of goed geprobeerd?

Nintendo vaart tegen de stroming in, zoals ze altijd lijken te doen. De Switch is alvast een geval apart. Legt Nintendo een bom onder de spellenwereld, of onder zichzelf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here