Nieuws

Wiko Wim daagt Samsung en Huawei uit met een haarscherpe prijs

Wiko, de Franse smartphonefabrikant, opent het vuur op Samsung en Huawei met de nieuwe Wim. Vooral bij die laatste heeft het duidelijk de mosterd gehaald met een dubbele camera.

Wiko staat bekend om goedkope toestellen die elk een prijsbreker zijn in hun categorie. Helaas betekent goedkope smartphone weinig marge, wat de lokroep vergroot naar de lucratieve markt van high-end toestellen. Waar het Franse merk vroeger niet stond te popelen om de deur van 300 euro of meer open te beuken, doet het dat nu wel met de Wiko Wim op Mobile World Congress.

Wiko Wim

De Wim is het allereerste toestel van Wiko waarmee het de concurrentie wil aangaan met Samsung, Huawei en anderen op de high-end Androidmarkt. Dat merk je direct aan het haarscherpe AMOLED-scherm. Het 5,5 inchpaneel heeft een full hd-resolutie en ziet er heel goed uit. Wiko ruilt ook de Mediatek-chips in voor een Qualcomm Snapdragon 626 (octacore 2,2 GHz Cortex A53), wat een interessante chip is die de perfecte balans bewandelt van prestaties en autonomie. De chip wordt bijgestaan door 4 GB RAM.

Het grote scherm wordt gevoed door een 3.200 mAh-batterij, wat ons doet vermoeden dat je zonder problemen het toestel een hele dag kan gebruiken. De smartphone ondersteunt QuickCharge 3.0 van Qualcomm waarmee je op een half uurtje 80% geladen hebt. Onderaan het toestel is er plaats voor een vingerafdrukscanner.

Kleur/Monochroom

Aan de buitenkant valt het echter niet zozeer op dat dit toestel high-end is. De afwerking is minder mooi dan de recente Wiko U Feel Prime in bepaalde uitvoeringen, ondanks dat die laatste 150 euro goedkoper is. Het is de dubbele camera achteraan die het premium prijskaartje moet verantwoorden. Een dubbele camera achteraan betekent twee mogelijkheden: klassiek/groothoek (zoals de LG G6) of kleur en zwart/wit (zoals de Huawei P10). De Wim volgt het pad van Huawei met een kleur en monochroom camera.

Beide camera’s hebben een 13 megapixelsensor zonder optische beeldstabilisatie. Wiko claimt dat het een softwarematige oplossing heeft die even goed werkt, afwachten of dat klopt. De Wim zet zwaar in op de fotokwaliteit in beperkte lichtomstandigheden met een lichtsterke f/2.0. Je kan in 4K filmen aan 30fps en vooraan is er plaats voor een 16 megapixelcamera voor haarscherpe selfies.

Wiko Wim Lite

[related_article id=”212403″]

Samen met de Wim introduceert Wiko ook de Wim Lite. Ondanks de bijna identieke naam hebben we hier met een heel ander toestel te maken. Dat verklaart ook het prijsverschil van 150 euro tussen beide. De Lite-versie heeft een Qualcomm Snapdragon 435 (octacore 1,4 GHz) aan boord, 3 GB RAM en één 13 megapixelcamera achteraan. Vooraan draagt het wel dezelfde 16 megapixel selfiecamera als de Wim. Het design voelt eerder goedkoop aan, zeker wanneer je weet dat de U Feel Prime evenveel kost.

De Wim Lite heeft verder een 5 inch lcdscherm met full hd-resolutie. Net als bij de Wim is er een vingerafdrukscanner beschikbaar. De 3.000 mAh-batterij is behoorlijk veel voor een 5 inchtoestel, wat de autonomie ten goede zou moet komen.

De Wiko Wim (64 GB) is beschikbaar in zwart, wit en goud, met de variaties mat, carbon en chrome. Hij is vanaf deze zomer (juni of juli) beschikbaar aan een adviesprijs van 399 euro.

De Wiko Wim Lite (32 GB) is beschikbaar in wit en zwart met een high gloss-afwerking of mat. Hij is eveneens beschikbaar vanaf deze zomer en gaat 249 euro kosten.

 

Wiko Wim

 • 5,5 inch 1.920 x 1.080 pixels AMOLED-scherm
 • Qualcomm Snapdragon 626 octacore 2,2 GHz
 • 4 GB RAM
 • 2x 13 megapixelcamera f/2.0 (kleur/monochroom)
 • 16 megapixel selfiecamera
 • 3.200 mAh
 • Android 7.0 Nougat
 • Qualcomm Quick Charge 3.0

Wiko Wim Lite

 • 5 inch 1.920 x 1.080 pixels lcd-scherm
 • Qualcomm Snapdragon 435 octacore 1,4 GHz
 • 3 GB RAM
 • 13 megapixelcamera
 • 16 megapixel selfiecamera
 • 3.000 mAh
 • Android 7.0 Nougat

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business