Nieuws

Pulse: WhatsApp test bedrijftools en PS4 ondersteunt externe HDD’s

Ook nog in deze Pulse: Microsoft trekt de stekker uit So.cl, Google en Apple hebben al veel van de CIA-lekken gedicht en Uber stopt gebruik van technologie om autoriteiten te misleiden.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. WhatsApp test tools voor bedrijven

WhatsApp experimenteert met nieuwe tools om bedrijven rechtstreeks in contact te brengen met hun klanten, in een zoektocht naar nieuwe inkomsten voor de chatapplicatie. Die plannen raakten vorig jaar al bekend toen het bedrijf zijn privacyvoorwaarden aanpaste. WhatsApp kan bedrijven bijvoorbeeld laten betalen om potentiële klanten te bereiken, al kijkt het daarbij ook nauwgezet naar de wensen van de gebruiker om spam te vermijden. De tests zijn nog in een vroeg stadium en lopen in samenwerking met een handvol start-ups van de incubator Y Combinator, die onder meer Airbnb en Dropbox tot zijn alumni mag rekenen.

2. PlayStation 4 ondersteunt externe HDD’s

Sony rolt vandaag een software-update uit voor de PlayStation 4 die ondersteuning voor externe harde schijven toevoegt. Dat moet een oplossing bieden voor de eerder beperkte standaard opslagcapaciteit van 500 GB. Sony raadt aan om een HDD met USB 3.0-aansluiting te gebruiken, zodat je digitale spellen vanaf de externe schijf kan spelen. Eigenaars van een PS4 Pro worden getrakteerd op de nieuwe ‘Boost mode’, die een prestatiewinst moet opleveren voor spellen die nog niet werden geoptimaliseerd voor de nieuwe console. Daarnaast bevat de update ook nog een aantal kleinere veranderingen.

3. Microsoft trekt de stekker uit So.cl

Ken je So.cl nog? Microsoft lanceerde het sociale netwerk eind 2012, maar heeft nu besloten om het platform op te doeken. Op 15 maart gaat de stekker eruit. In een blogpost bedankt het team achter So.cl zijn gebruikers. Er worden verder geen details gegeven over een reden voor de sluiting – al lijkt het beperkte succes een veilige gok – of eventuele plannen voor de toekomst.

4. Google en Apple hebben al veel van de CIA-lekken gedicht

Google zegt dat het al heel wat van de kwetsbaarheden in Chrome en Android die werden geïdentificeerd in de gelekte CIA-documenten heeft verholpen. In een statement aan Recode zegt het bedrijf dat het “vertrouwen heeft dat de security-updates en beveiligingsmaatregelen in Chrome en Android gebruikers al tegen de meeste beweerde kwetsbaarheden beschermen”. Het onderzoekt verder welke maatregelen moeten worden getroffen om de overige lekken die in de documenten aan bod komen te dichten. Ook Apple liet gisteren al weten dat de meeste lekken waarvan sprake in de documenten reeds werden gedicht.

5. Uber stopt gebruik van technologie om autoriteiten te misleiden

Uber stopt met het gebruik van zijn Greyball-technologie om controle door autoriteiten te omzeilen in steden en regio’s waarde taxidienst officieel niet wordt toegelaten. Uber bevestigde vorige week het bestaan van de technologie die gebruik maakt van data uit de Uber-app om ambtenaren die de dienst op heterdaad wilden betrappen te identificeren en ontwijken.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business