Nieuws

Slack-concurrent Microsoft Teams officieel gelanceerd

Het Office-pakket heeft er een nieuw programma bij: Microsofts Teams is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor 85 miljoen Office 365-gebruikers.

Microsofts nieuwe samenwerkingsplatform maakt zijn officiële intrede op het web. Sinds november was er al een publieke preview beschikbaar van Microsoft Teams, nu volgt de formele lancering. De software is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor de 85 miljoen gebruikers van Office 365.

Geen e-mailvervanger

Teams is Microsofts antwoord op Slack. Het platform moet de interne communicatie van bedrijven vergemakkelijken. Het programma kan meteen rekenen op een brede ondersteuning. Microsoft kondigde tijdens de lancering aan dat het platform integraties met 150 online services toelaat, waaronder Asana, Trello, Zendesk en Hootsuite. Gebruikers kunnen ook bots aanspreken.

Microsoft-Teams

In tegenstelling tot Slack werpt Teams zich niet op als een vervanger van de e-mail, aldus Microsoft. In plaats daarvan concentreert het bedrijf zich erop om de verplaatsing van conversaties van e-mail naar Teams te versoepelen. Zo voorziet het onder andere de mogelijkheid om een Teams-kanaal te e-mailen, met ondersteuning van bijhorende bijlages en prioriteitsvlaggen.

“We zien Teams als een chatgebaseerde werkplaats,” verklaart Brian MacDonald, het hoofd van de Microsoft Teams-afdeling binnen het bedrijf. “Outlook is een hub waar je in leeft, Teams is een hub waar je in leeft. In tegenstelling tot Slack proberen we e-mail niet te elimineren. We bouwen een sterkere integratie tussen de twee.”

Office 365

Tijdens de previewperiode wist Microsoft zo’n 50.000 bedrijven te verleiden om het programma uit te proberen. Nu moet Teams bewijzen dat het een aanzienlijk deel van de 85 miljoen Office 365-gebruikers kan overtuigen. Eén veelgevraagde functie is nog niet beschikbaar: de mogelijkheid om een gast-account aan te maken zal pas eind juni 2017 beschikbaar zijn op het platform.

Of het programma ook buiten Office 365 aangeboden zal worden, is op dit moment nog niet beslist binnen Microsoft. “We hebben er discussies over gehad, maar op dit moment willen we gefocust blijven op onze grote gebruikersbasis,” liet Microsoft Teams UX lead Mira Lane weten aan Techcrunch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business