Nieuws

Google introduceert speciale Google-accounts voor kinderen

Met Google Family Link kunnen ouders speciale Google-accounts voor hun kinderen aanmaken. Het geeft hen de mogelijkheid om te controleren hoe lang ze voor hun scherm zitten en waar ze naar kijken.

Google heeft een app gebouwd die ouders helpt om hun kinderen in het oog te houden. Family Link geeft mensen de mogelijkheid om speciale accounts voor kinderen te creëren waarover ze een grote controle hebben. Kinderen kunnen op hun beurt inloggen op Google-apps waar ze voordien geen toegang tot hadden wegens te jong, zoals Google Fotos en Youtube.

Controle

Ouders kunnen via Family Link instellen welke apps toegelaten zijn op het account, controleren hoe lang hun kinderen met hun toestel bezig zijn en waar ze zich bevinden, of een ‘bedtijd’ aangeven wanneer het toestel moet afsluiten. Het geeft ouders inzicht in de internetacitiveiteiten van hun kinderen, met informatie over hoeveel tijd een kind precies aan elke app besteedt. Als het nodig is, kunnen ze een toestel vanop afstand blokkeren.

Voorwaarde om een veilig account te gebruiken is dat het toestel in kwestie minstens Android 7.0 Nougat draait, wat betekent dat het alleen voor recente apparaten beschikbaar is. Volgens CNet zijn ook enkele Marshmallow-toestellen geschikt voor de taak. Om als ouder toegang te krijgen tot Family Link heb je ook een eigen Androidtoestel nodig, al kan je hier een oudere Androidversie gebruiken.

De leeftijdslimiet voor een kinderaccount is 13 jaar, daarna geeft Google hen de mogelijkheid om hun eigen account te creëren zonder ouderlijke controle. De app zit momenteel nog in de early-access fase, nieuwsgierige ouders moeten een verzoek indienen bij Google om Family Link te kunnen uitproberen, en het gebruik van de dienst is momenteel nog beperkt tot het Amerikaanse grondgebied. Andere landen zouden later in het najaar volgen, wanneer Google de lokale juridische vereisten heeft uitgevogeld.

Privacy

Google is zeker niet de eerste die met dergelijke controle-opties voor ouders op de proppen komt. Er bestaat een aanzienlijke markt voor kindvriendelijke toestellen en software die ouders toelaat om de internettoegang van hun kinderen te beperken, zodat ze niet in contact komen met ongewenste beelden of informatie wanneer ze op het web surfen.

Als ouder krijg je via Family Link heel wat informatie over waar je kind online mee bezig is, maar dat geldt evenzeer voor Google. Je mag er zeker van zijn dat de technologiereus informatie verzamelt over de activiteiten van je kind, ook op een Family Link-account. Wat het zoal aan data bewaart, beschrijft het bedrijf duidelijk. Ouders zullen de afweging moeten maken waar ze het meeste belang aan hechten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business