Nieuws

Pulse: Prijzen Samsung Galaxy S8 gelekt en Tesla schrapt zijn goedkoopste wagen

Ook in deze Pulse: Super Mario Run landt 23 maart op Android, 12,5 miljoen Raspberry Pi's verkocht op vijf jaar tijd en Netflix test knop om openingsgeneriek over te slaan.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Prijzen Samsung Galaxy S8 gelekt

Hoewel de Samsung Galaxy S8 pas volgende week wordt onthuld, hebben we al een goed idee hoe de smartphone er gaat uitzien dankzij verschillende lekken. Afgelopen weekend tweette notoir lekker Evan Blass nieuwe afbeeldingen van de telefoon in drie verschillende kleuren. Even later volgde nog een tweet met de Europese prijzen voor Samsungs nieuwe smartphone. De S8 zal starten vanaf 799 euro, terwijl de S8 Plus een adviesprijs van 899 euro krijgt voor de basisversie. Op 29 maart wordt de Samsung Galaxy S8 officieel gelanceerd, met een beschikbaarheid eind april.

https://twitter.com/evleaks/status/843448522657685504?ref_src=twsrc%5Etfw

2. Tesla schrapt zijn goedkoopste wagen

Vanaf volgende maand stopt Tesla de verkoop van zijn goedkoopste wagen, de Model S met 60 kWh-batterij (vanaf 83.100 euro). Door de wijziging is de goedkoopste optie voortaan een Tesla Model S met 75 kWh-batterij (90.600 euro). Tenminste tot de komst van de betaalbare Model 3 later dit jaar, die een verwacht prijskaartje zal hebben dat de helft lager ligt. De Model S 60 werd pas vorig jaar gelanceerd en is in feite een Model S 75 met een beperking op de batterij. Die beperking kon na aankoop optioneel worden opgehoffen tegen betaling.

3. Super Mario Run landt 23 maart op Android

Super Mario Run op Android heeft eindelijk een officiële lanceringsdatum gekregen. Na een exclusieve beschikbaarheid van enkele maanden op iOS, landt het spelletje op 23 maart op Android. Android-gebruikers zullen meteen kunnen genieten van versie 2.0, die gelijktijdig ook naar iOS zal worden uitgerold. De update introduceert onder meer enkele nieuwe personages om mee te spelen. Super Mario Run werd sinds de lancering op iOS in december vorig jaar al 78 miljoen keer gedownload.

4. 12,5 miljoen Raspberry Pi’s verkocht op vijf jaar tijd

Er werden in de afgelopen vijf jaar al 12,5 miljoen exemplaren verkocht van de Raspberry Pi. Daarmee is de minicomputer populairder dan de Commodore 64 en de derde best verkopende computer, na Windows-systemen en Apples Macs. Het grootste deel van de koek is voor de Raspberry Pi 3B (30%), gevolgd door de Raspberry P 2B (23%) en Raspberry Pi B (23%).

5. Netflix test knop om openingsgeneriek over te slaan

Niets zo vervelend tijdens een flinke bingewatch-sessie van je favoriete serie als telkens opnieuw de openingsgeneriek voorgeschoteld te krijgen. Netflix test daarom een knop om die openingsgeneriek in zijn geheel over te slaan. Verschillende gebruikers maakten reeds melding dat ze de knop te zien kregen bij bepaalde series. De knop werkt zowel bij series die met de openingsgeneriek beginnen, als series waarbij hij pas volgt na een zogenaamde ‘cold open‘. Voorlopig werd de knop alleen nog maar in de webversie van Netflix aangetroffen, maar wellicht zal hij op een gegeven moment ook op andere platformen verschijnen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

netflixpulseraspberry pisamsungsuper mario runtesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals