Nieuws

Belgische haptische koptelefoon StringPad zoekt opnieuw financiering

De Belgische start-up StringPad zoekt opnieuw financiering op Kickstarter voor zijn haptische koptelefoon die je bewegingen laat voelen via geluidstrillingen.

De Belgische start-up StringPad onderneemt opnieuw een poging om zijn haptische koptelefoon te financieren via Kickstarter. Een eerdere campagne in december vorig jaar werd geannuleerd na vier dagen.

StringPad is ontwikkeld door de Belgische designers Patrick Villas en Jean-Pierre Geelen. De koptelefoon maakt gebruik van haptisch-tactiele feedback om beweging te simuleren via vibraties in de koptelefoon. Dat moet de ervaring van muziek, films en vooral games veel realistischer maken. “Je een weg schieten doorheen je favoriete shooter is zoveel intenser wanneer je elk schot uit je geweer ook echt voelt als een vibratie tegen je schedel,” klinkt het in een persbericht. Ook de bassen van je favoriete muziek zal je met de StringPad letterlijk kunnen voelen.

De koptelefoon maakt gebruik van haptisch-tactiele feedback om beweging te simuleren via vibraties in de koptelefoon.

De koptelefoon combineert dynamische luidsprekers met ingebouwde bone conductors. Die kunnen geluidstrillingen via beengeleiding overbrengen naar het binnenoor. Een speciaal ontworpen tweewegsversterker versterkt elk signaal apart: één voor het geluid en één voor de vibraties, zodat beide signalen apart regelbaar zijn. De StringPad maakt gebruik van een standaard 3,5 mm-aansluiting zodat hij met nagenoeg alle apparaten compatibel is.

Tweede poging

De bedenkers van de StringPad zochten in december vorig jaar al eens financiering voor hun koptelefoon, maar zetten de Kickstartercampagne na vier dagen alweer stop. “Wij hebben na vier dagen de campagne stopgezet omdat we overweldigend veel reacties kregen van onze achterban die zeiden dat ze absoluut een StringPad wilden, maar dat ze in verband met de kerstshopping toen geen geld hadden,” verklaart een woordvoerster van StringPad aan onze redactie.

[related_article id=”210454″]

De annulering ging gepaard met een bericht op Facebook waarin alvast de belofte voor een nieuwe campagne werd gemaakt. “We zijn opnieuw gaan onderhandelen met de fabrikant waardoor we nu met de relaunch aan een veel betere beginprijs kunnen starten, en in een veel betere periode,” aldus de woordvoerster. Dat betekent dat de StringPad nu een adviesprijs krijgt van 275 euro, ten opzichte van 348 euro bij de originele campagne. Vroege backers kunnen bovendien 35 tot 50 procent korting krijgen op dat bedrag. De nieuwe Kickstartercampagne gaat vanavond live en mikt nu op 100.000 euro in plaats van 180.000 euro aan kapitaal.

Bij de vorige poging stond de teller al op 16.359 euro afkomstig van 83 backers voor de campagne werd stopgezet. Wat betekende de annulering voor deze backers? “Bij Kickstarter wordt er nooit iets betaald door de backer indien het project niet volledig gefinancierd en afgelopen is. De backers hebben dus niets moeten betalen en kunnen nu opnieuw backen aan een lagere prijs,” klinkt het antwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business