Nieuws

Pulse: Apple lanceert rode iPhone 7 en Google lost eerste versie Android O

Ook in deze Pulse: Microsoft opnieuw getroffen door storingen, Amazon pakt namaak harder aan en Google stopt (web)app launcher in zijn mobiele app.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Apple lanceert rode iPhone 7

Apple biedt vanaf 24 maart een speciale rode editie van de iPhone 7 en 7 Plus aan om aandacht te vragen voor de strijd tegen aids. De rode varianten zijn alleen beschikbaar met 128 GB en 256 GB, en kosten evenveel als de andere modellen met deze opslagcapaciteit. Per verkochte rode iPhone geeft Apple een niet nader genoemd bedrag aan het Wereldfonds voor de bestrijding van aids. Daarnaast heeft Apple de opslagcapaciteit van de iPhone SE opgekrikt naar 32 GB of 128 GB, waardoor het bedrijf nu niet langer een iPhone met 16 GB in zijn portfolio heeft. Ten slotte werd ook een goedkopere 9,7 inch iPad gelanceerd. Het gaat om een lichtjes vernieuwde versie van de iPad Air 2 met een startprijs van 409 euro voor 32 GB opslag.

2. Google lost eerste versie van Android O

Google heeft de eerste versie van Android O voor ontwikkelaars gelost. De opvolger van Android 7 Nougat richt zich met name op het verbeteren van de autonomie en de prestaties van het besturingssysteem. Daarnaast wordt ook het notificatiebeheer verbeterd. Het gaat voorlopig nog om een ontwikkelaarsversie die niet bedoeld is voor algemeen gebruik. Wellicht lanceert binnen enkele weken of maanden opnieuw een open bèta, gevolgd door een brede beschikbaarheid in het najaar. We werken momenteel aan een artikel dat alle nieuwigheden oplijst en gaan binnenkort zelf aan de slag met de preview. Hou onze site dus zeker in de gaten voor het laatste nieuws rond de nieuwe Android-versie.

3. Microsoft opnieuw getroffen door storingen

Voor de tweede keer op evenveel weken tijd, kreeg Microsoft gisterenavond te maken met storingen op zijn verschillende onlinediensten. Verschillende gebruikers werd de toegang tot onder meer Outlook.com, OneDrive en Skype ontzegd. Volgens de statuspagina van Office 365 is Outlook.com ondertussen weer bereikbaar, maar OneDrive kampt wel nog met problemen. De storing heeft te maken met Microsofts authenticatiedienst die over alle platformen heen wordt gebruikt, maar het bedrijf heeft verder nog geen details willen vrijgeven over de precieze aard van het probleem.

4. Amazon pakt namaak harder aan

Amazon breidt deze lente zijn programma uit om namaakartikelen van zijn site te verbannen. Dat schrijft Reuters. De online retailer wil merkhouders daarmee geruststellen dat het aan hun kant staat. Vanaf volgende maand zal elk merk zijn logo en intellectueel eigendom bij Amazon kunnen registreren, zodat Amazon verkopers die namaakgoederen aanbieden sneller offline kan halen. Zowel klanten, merken als Amazon zelf kunnen via dit register melding maken van namaakgoederen. De nieuwe dienst wordt in eerste instantie in de Amerikaanse versie van de online winkel uitgerold.

5. Google stopt (web)app launcher in zijn mobiele app

Google breidt zijn zoekapp voor Android en iOS uit met “tappable shortcuts”. Dat zijn snelkoppelingen naar populaire tools in de zoekmachine zoals Google Translate, eetgelegenheden in de buurt, sportuitslagen, het weer of een koerswisselaar. De tappable shortcuts zijn in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten toegankelijk. Over een bredere uitrol is op dit moment nog niets bekend.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business