Nieuws

Netgear brengt twee goedkopere Orbi-routers uit

Netgear stelt mesh-wifi, een krachtig staaltje netwerktechnologie, voor aan een breder publiek dankzij het lagere prijskaartje.

 

Wifirouters met mesh-ondersteuning zijn bijzonder sterk. Mesh stelt je in staat om meerdere routers met elkaar te verbinden, waardoor een soort spinnenweb aan verbindingen wordt gevormd. Je netwerk functioneert dan nog steeds wanneer een toestel er de brui aan geeft, en vooral je wifibereik wordt op deze manier drastisch uitgebreid.

De systemen.

Heel interessant, maar met een groot nadeel: het prijskaartje. Netgear komt met de oplossing en brengt twee goedkopere access points uit in hun Orbi-serie, de Orbi RBK30 en RBK40. De nieuwe wifipunten zullen omgerekend respectievelijk zo’n 50 en 100 euro goedkoper zijn dan de originele Orbi RBK50, die een kleine 450 euro kost.

Compromis

Door het lagere prijskaartje heeft het nieuwe Orbi-systeem uiteraard minder sterke specificaties. Het radiosignaal waarmee deze access points communiceren is een stuk minder sterk, de maximale link-rate (het maximaal aantal bits die in het netwerk worden verzonden) is gehalveerd en beiden hebben geen USB-poort. De goedkoopste variant heeft ook geen ethernetpoorten en heeft minder geheugen.

Je kan de nieuwe Orbi-repeaters ook als individuele producten kopen, zonder ze meteen in een mesh-netwerk te plaatsen. De prijzen in Europa zijn nog niet bekend maar zouden in de Verenigde Staten 150 en 200 euro kosten.

De losse toegangspunten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business