Windows 10 creators update

Microsoft heeft Cortana aan het installatieproces van Windows toegevoegd. Hierdoor kunnen ook mensen met een visuele beperking het besturingssysteem installeren.

Ondanks het feit dat Microsoft pas vanaf vandaag de Creators Update van Windows 10 gefaseerd uitrolt, kan je al enkele dagen een verse installatie van de nieuwe versie van Windows doen. De installatie van Windows 10 was altijd al eenvoudig, maar voortaan kan je achterover leunen in je zetel om de installatie zijn gang te laten gaan. Microsoft heeft Cortana immers aan de installatie toegevoegd, waardoor je het gehele installatieproces kan doorlopen met je stem. Ideaal voor mensen met een beperking.

https://twitter.com/tomwarren/status/850117101461360642

Tom Warren van The Verge ontdekte de nieuwe toevoeging aan Windows 10. In een tweet laat hij zien hoe hij het wifinetwerk van zijn computer kiest met behulp van stemcommando’s. Wanneer Cortana naar een wachtwoord vraagt, stapt hij over op klassiek getypte commando’s. Wie liever niet heeft dat de stem van de digitale assistent door zijn bureau schalt, kan Cortana het zwijgen opleggen en de verdere instellingen op klassieke wijze kiezen.

TechPulse probeerde zelf een installatie van Windows 10 met Cortana uit te voeren, maar kreeg haar jammer genoeg niet aan de praat. Zowel bij het gebruiken van een Nederlandstalige als Engelstalige ISO-bestand kregen we Cortana pas te zien nadat we de volledige installatie hadden doorlopen. Hoogstwaarschijnlijk kijkt Microsoft na waar je woont alvorens Cortana op te trommelen. De digitale assistent is het Nederlands nog steeds niet meester en wordt daarom in onze regio niet ondersteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here