Nieuws

Pulse: Tamagotchi maakt comeback en Boeing gebruikt 3D-printer voor Dreamliner

Ook in deze Pulse: Microsofts Project Scorpio zal Freesync en HDMI 2.1 ondersteunen, Samsung heeft problemen met spraakassistent Bixby en NASA plant live 4K-uitzending in de ruimte.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Tamagotchi komt terug

Alles komt terug, en dus ook de schattige Tamagotchi-diertjes. Uitvinder Bandai wil 20 jaar Tamagotchi vieren door een nieuwe versie opnieuw beschikbaar te stellen. Het design blijft hetzelfde, net als het monochrome scherm. Wil je er eentje? Dan ga je helaas een reis naar Japan moeten plannen, want Bandai heeft geen plannen voor een wereldwijde lancering. De kleine Tamagotchi zal omgerekend ongeveer 20 euro kosten.

2. Boeing schakelt 3D-printer in voor 787 Dreamliner

Een 3D-printer wordt al in heel wat industriële takken gebruikt, maar Boeing heeft de primeur in de commerciële vliegtuigwereld. Vanaf 2018 verwacht Boeing dat de special geprinte elementen twee tot drie miljoen dollar van de kostprijs van de 787 Dreamliner zal schrappen. Boeing doet daarvoor beroep op Norsk Titanium om structurele titanium componenten in 3D te printen.

3. Project Scorpio ondersteunt Freesync

Microsoft heeft opnieuw extra details vrijgegeven over zijn nieuwe Project Scorpio. Eurogamer weet te vertellen dat Scorpio FreeSync zal ondersteunen en HDMI 2.1. Die laatste is voorlopig nog niet vastgelegd, maar nu al zegt Microsoft dat het compatibel zal zijn. Het grote voordeel hiervan? Lang verhaal kort: de spellen zijn dan niet meer gebonden aan de vaste 60 Hz-frequentie, met vloeiendere beelden als gevolg.

4. Galaxy S8 lanceert zonder Bixby spraakherkenning

De lancering van de Samsung Galaxy S8 staat voor de deur, maar Bixby is nog niet helemaal klaar. De spraakassistent ondersteunt nog geen spraak, wat het nut grotendeels teniet doet. Voor ons maakt het weinig uit omdat Bixby voorlopig enkel Engels en Koreaans kan, maar het toont wel aan dat Samsung nog werk voor de boeg heeft.

5. NASA plant 4K-uitzending in de ruimte

Wie de ruimte in belachelijk veel detail wil bewonderen, wordt binnenkort op zijn wenken bediend. NASA gaat op woensdag 26 april voor het eerst een 4K-livestream tonen. De stream wordt ondersteund door een panel genaamd “Reaching for the Stars: Connecting to the Future with NASA and Hollywood”. De vereiste 4K UHD-encoder en de RED Epic Dragon camera zijn al sinds December aan boord van het ISS dankzij een Japanse raketlevering.

 


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business