Nieuws

Europese debuut van Samsungs Bixby nog veraf

De meeste Europese gebruikers van de Samsung Galaxy S8 zullen het eerste halfjaar nog geen beroep kunnen doen op de stemfuncties van Bixby, en het is lang niet zeker of de digitale assistent overal beschikbaar zal zijn.

Wie in Europa binnenkort een Samsung Galaxy S8 op de kop tikt, krijgt daar ook de slimme assistent Bixby bij. De Zuid-Koreaanse fabrikant schuift de AI naar voren als een stemgestuurde butler waarmee je je smartphone kan bedienen en die speciale functies binnen of met behulp van apps kan uitvoeren, zoals het snel analyseren van wijnflessen. Alleen zijn de stemgestuurde mogelijkheden nog niet beschikbaar op de premiumtelefoon, en het is nog maar zeer de vraag of die uiteindelijk in alle Europese landen zullen opduiken.

Simpele assistent

De Bixby die je op dit moment terugvindt op de Samsung Galaxy S8 is een vrij simpele digitale assistent die sterk doet denken aan Google Now. Een Google Now met beperkingen, welteverstaan. Als je op de Bixby-knop klikt geeft je bijvoorbeeld suggesties voor nieuwsartikels die je misschien interesseren, toont het je een overzicht van het weer, haalt enkele van je recente foto’s boven en wijst je op handige apps die je eventueel kan downloaden. Kooplustigen kunnen de assistent ook gebruiken om objecten op foto’s te herkennen en op het internet terug te vinden.

Duitsland

Samsung had al laten weten dat de geavanceerde stembesturing bij lancering enkel in Zuid-Korea en de VS beschikbaar zouden zijn, maar nu blijkt dat men ook in Noord-amerika nog even zal moeten wachten om van het volle potentieel van Bixby gebruik te maken.

De situatie voor Europa is nog minder duidelijk. Samsung zelf heeft aangegeven dat het een uitrol voor Duitsland voorbereidt voor het vierde kwartaal van 2017. Op basis van die aankondiging zal het dus nog minstens vijf maanden duren voor Bixby op het Europese vasteland opduikt.

Opvallend is dat Samsung nog niets heeft gezegd over een lancering in het Verenigd Koninkrijk. Dat zou op zich eenvoudiger moeten zijn om te realiseren, aangezien Bixby al getraind is in het Engels. Afgezien van Duitsland is de komst van een volledig functionerende Bixby nog voor geen enkel ander Europese land bevestigd. De Samsung Galaxy S8 verschijnt op 28 april en begint aan een prijs van 899 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business