Nieuws

Pulse: Tesla vrachtwagen en pick-up aangekondigd en Nintendo stopt met NES Classic Edition

Ook in deze Pulse: Google heeft een AI leren doodlen, Nintendo verkoopt meer Zelda dan Switch-consoles en Dropbox Document scanner eindelijk beschikbaar voor Android.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Nintendo verkoopt meer Zelda dan Switch-consoles

Nintendo verkocht 906.000 exemplaren van de Nintendo Switch in Amerika in zijn lanceringsmaand maart. De wereldwijde verkoopscijfers worden eind deze maand gedeeld in de financiële resultaten. Dat is een mooi cijfer, maar The Legend of Zelda: Breath of the Wild doet het beter met 925.000 verkochte exemplaren op de Switch. Op de WiiU was Zelda goed voor 460.000 exemplaren in Amerika.

2. Nieuwe Tesla vrachtwagen en pick-up komt eraan

Elon Musk weet hoe hij het publiek moet bespelen. In een eenvoudige tweet laat hij weten dat een Tesla vrachtwagen in september zal worden aangekondigd. Op een vraag van Twitteraar @NoahMagel of er ook een pick-up gepland staat, antwoordt Musk doodleuk dat die binnen 18 tot 24 maanden mag worden verwacht.https://twitter.com/elonmusk/status/852580027178696704https://twitter.com/elonmusk/status/852581322451111936

3. Google leert artificiële intelligentie doodlen

Google heeft artificiële intelligentie leren doodlen. Een koppel Google researchers heeft een neuraal netwerk leren schetsen. De onderzoekers hebben al heel wat data van Quick, Draw! (een populaire teken-app) in het netwerk gestoken: 75 klassen (uilen, muggen, bijlen, etc.) met in totaal 70.000 individuele voorbeelden. Het resultaat is software die heel menselijk kan schetsen.

4. Nintendo stopt met verkoop NES Classic Edition

Het absolute topproduct van dit najaar voor Nintendo houdt op met bestaan. De NES Classic Edition, steevast werd gemarkeerd als ‘uitverkocht’, wordt niet meer geleverd. Nintendo heeft altijd gezegd dat het een beperkte oplage was en heeft al veel meer toestellen gemaakt dan dat ze ooit wilden doen. Nu is het gedaan in Amerika en Japan, wat ons doet vermoeden dat Europa ook heel snel aan de beurt zal zijn.

5. Dropbox Document Scanner eindelijk naar Android

Nadat iOS-gebruikers al lang kunnen genieten van Dropbox Document Scanner, zijn Android-toestellen nu eindelijk ook aan de beurt. Je kan met de app een handgeschreven of geprint document recht op je telefoon kopiëren en in Dropbox. Heb je een Dropbox Business-account? Dan kan je ook sleutelwoorden zoeken in de scans.

Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business