Nieuws

Tesla onthult finale versie van Model 3 in juli

Tesla wil het finale design van de compacte Model S binnen enkele maanden ontsluieren. Wel zal de wagen waarschijnlijk pas in 2019 op Europese wegen rijden.

Het wachten is bijna over: de laatste details over de Tesla Model 3 zullen bekendgemaakt worden in juli. Dat verklapte opperhoofd Elon Musk in een reactietweet. De fans van het innovatieve automerk wachten al een hele poos vol ongeduld omdat de Model 3 zijn eerste elektrische wagen is die de fans geen arm of been zal kosten.

Eerden hadden analisten al voorspeld dat de productie van de compacte wagen zou starten begin juli, wat de grote baas van Tesla nu ook bevestigt. In juli wordt de wagen in zijn volle glorie tentoongesteld, inclusief finale prijs, opties, rijbereik en een kijkje achter het stuur. Als we Elon Musk mogen geloven lijkt het interieur erg sterk op die van een ruimteschip. De wagen bevat namelijk geen klassiek dashboard achter het stuur.

De Model 3 wordt een compactere, goedkopere versie van de Model S met een kleiner rijbereik en minder opties. Vermoedelijk zal de wagen minder dan de helft kosten van zijn grotere broer Model X, die als basisprijs 104.300€ heeft. Het laatste prototype van de wagen, de release candidate, konden we drie weken geleden al bekijken. Het voertuig zal geen achterwielaandrijving bevatten om de productie een stuk vlotter te laten verlopen. Daarnaast blijft de Model S de snelste Tesla tot de volgende generatie Roadster.

Europese fans moeten echter nog een hele poos wachten vooraleer ze zelf met deze elektrische wagen aan de slag kunnen. In oktober 2016 was de auto immers uitverkocht in de Verenigde Staten tot midden 2018. Vermoedelijk zal de wagen pas in 2019 in Europa op Europese wegen verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business