Nieuws

Slimme app kiest jouw gesprekspartner op Digital Transformation Day

Een slim algoritme zal bezoekers van de Digital Transformation Day nieuwe contacten voorstellen op basis van hun eigen zakelijke profiel.

 

Hoewel de digitale transformatie doorzet in elk domein, is het gebruik van ‘networking’ grotendeels hetzelfde gebleven. Meestal bestaat het netwerken dan ook uit het aanknopen van zoveel mogelijk gesprekken, in de hoop dat je enkele interessante contacten kunt leggen. Efficiënt is die methode echter niet. Op de Digital Transformation Day in mei presenteert Smart Business daarom niet alleen boeiende lezingen, maar ook de eerste networking-app op basis van artificiële intelligentie.

Gesprekspartners op maat

De Antwerpse start-up MeetMatch, in samenwerking met Smart Business, zorgt ervoor dat aanwezigen op de Digital Transformation Day snel andere professionals vinden die bij hun zakelijke profiel aansluiten. Via een webapplicatie wordt het LinkedIn-profiel van geregistreerde gebruikers geanalyseerd, en worden hun activiteiten en interesses realtime vergeleken met de profielen van aanwezige deelnemers op het event. Op basis van die factoren worden mogelijke ‘matches’ gevonden, en krijgen de bewuste gebruikers een notificatie via de app. Zij kunnen vervolgens een gesprek aangaan op één van de netwerklocaties die op Digital Transformation Day beschikbaar zijn. Zo kan je onmiddellijk nieuwe contacten leggen, en verlies je geen tijd met de zoektocht naar interessante connecties: via de webapp worden automatisch gesprekspartners op maat aangeboden.

[related_article id=”170206″]

Slim algoritme

Achter de MeetMatch schuilt een slim algoritme. Die houdt rekening met het domein waarin de geregistreerde gebruikers tewerkgesteld zijn – zoals entertainment, IT, e-commerce –  en de specifieke kernactiviteiten waar ze mee bezig zijn. Bijzonder is dat MeetMatch niet enkel op zoek gaat naar personen met dezelfde vaardigheden en interesses. In de plaats daarvan wordt gekeken een persoon met complementaire sterktes: zo wordt je niet gematcht met iemand met hetzelfde profiel die pakweg bij een rechtstreekse concurrent werkt.

 

Deelnemers van Digital Transformation Day kunnen gebruikmaken van MeetMatch door zich op het event zelf of eerder te registreren via de registratiemail.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business