harman kardon cortana

Amazon en Google willen je thuis veroveren met slimme speakers en digitale assistenten. Microsoft schiet nu wakker en maakt Cortana beschikbaar voor externe hardwarepartijen.

Advertentie

Op de Build 2017-persconferentie heeft Microsoft zijn plannen bekendgemaakt om spraakassistent Cortana overal in huis te krijgen. Harman Kardon is de eerste die een specifieke thuisluidspreker lanceert en de concurrentie aangaat met Google Home en Amazon Alexa.

Verder krijgen we te horen dat Microsoft ook met HP gaat samenwerken om eigen hardware te lanceren. Intel is ook aan boord en krijgt de taak om een referentieplatform te ontwikkelen waarmee de rest van de fabrikanten aan de slag kan. Microsoft wil hiermee de drempel zo laag mogelijk maken om Cortana overal in huis te brengen.

 

Microsoft heeft grote verwachtingen met Cortana. Het mikt op koelkasten, slimme thermostaten en allerlei andere IoT-toepassingen. De Creators Update van Windows 10 geeft Cortana de mogelijkheid om spraakbediening vanop afstand te doen en de assistent te wekken met je stem. Cortana zit ook centraal in Microsoft HomeHub, de slimme huis-modus voor Windows 10.

Helaas krijgen we geen update wat betreft de Nederlandse taal voor Cortana. Wil Microsoft hier voet aan grond zetten met Cortana, zal het daar snel werk van moeten maken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here