Nieuws

Eerste smartphones van Android-oprichter nog deze maand geleverd

De details over de Essential-smartphone zijn ondertussen bekend. Android-oprichter Andy Rubin maakte eveneens de levertijd van zijn toestel bekend.

Tijdens de Code Conference van Recode stelde Andy Rubin, de mede-oprichter van Android, zijn Essential Phone voor. Het toestel heeft flinterdunne schermranden, is modulair en kost 699 dollar. Het bedrijf biedt een bijhorende 360-gradencamera tijdelijk voor 50 dollar aan, maar deze zal in de toekomst 199 dollar kosten. De eerste Essential Phones worden deze maand nog geleverd.

Zelfs mensen die zich registreerden voor de aankoop van de Essential Phone, kregen geen levertijd te horen. Dat Rubin bekendmaakte dat de eerste toestellen binnen de dertig dagen worden geleverd, is ook voor hen groot nieuws. Essential laat er duidelijk geen gras overgroeien en stapt zo snel mogelijk over van de bekendmaking van zijn toestel naar de levering.

[related_article id=”215725″]

Ondanks het feit dat er rond de lancering van de Essential Phone veel te doen was, blijft het afwachten of Rubin van zijn smartphone daadwerkelijk een succes kan maken. Het toestel ziet er goed en degelijk uit, maar moet vechten om kruimels in een overbevolkte markt.

Toch juicht hoofdredacteur Dries Cludts de komst van een nieuw smartphonemerk toe. “Concurrentie en diversiteit is sowieso gezond, en zelfs wanneer het grootste deel van de bevolking met een iPhone of Samsung-telefoon rondloopt, hebben we de kleintjes nog altijd nodig. Zij zijn de drijvende kracht achter innovatie en geven mee vorm aan onze smartphones van morgen,” aldus Cludts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business