Nieuws

Noord-Korea lanceert eigen ‘iPad’

Een Noord-Koreaans bedrijf heeft een nieuwe tablet gelanceerd, met de naam iPad. De ingewanden van het toestellen zijn echter verre van iPad-waardig.

Ryonghung, een Noord-Koreaans bedrijf, heeft een nieuwe tablet aangekondigd voor de Koreaanse bevolking, welke de naam ‘iPad’ draagt. Gelukkig voor Apple stopt de vergelijking tussen beide toestellen bij de naam. De specificaties van de Ryonghung iPad zijn immers erg mager, met slechts een gigabyte RAM en 40 apps.

Op de reclameposter van de Ryonhung iPad staat te lezen dat het toestel momenteel populair is bij consumenten. “Het kan een reeks van functies uitvoeren, zoals verschillende bronmaterialen lezen, bureauwerk en documentatie. Het heeft eveneens meer dan 40 apps,” schrijft het Noord-Koreaanse bedrijf.

De specificaties van de tablet zijn verre van indrukwekkend. De iPad heeft 1 GB RAM, 8 GB opslagruimte en een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het toestel wordt geleverd met een woordenboek en enkele andere apps. Met één van deze apps zou je tot 1.200 ziektes kunnen diagnosticeren en hun behandeling kunnen bepalen.

Dit is niet de eerste keer dat een Noord-Koreaans bedrijf een Apple-toestel nabootst. In 2015 lanceerde een firma een reeks computers die erg leken op de iMac-reeks van Apple. Red Star, het besturingssysteem van het land, lijkt bovendien verdacht veel op OS X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business