Nieuws

Apple-gebruikers gaven meer dan 100 miljard dollar uit op de App Store

De App Store bestaat ondertussen bijna tien jaar. Ondertussen hebben iOS-gebruikers meer dan honderd miljard dollar op de App Store uitgegeven.

Apple heeft bekend gemaakt dat iOS-ontwikkelaars sinds de lancering van de App Store in 2008 maar liefst 70 miljard dollar hebben verdiend. Aangezien het Amerikaanse bedrijf 30 procent van de koek voor zich neemt, wil dat zeggen dat iOS-gebruikers meer dan honderd miljard dollar hebben gespendeerd in de Store.

Apple deelde niet alleen deze mijlpaal met de wereld, maar liet eveneens weten dat het aantal appdownloads van zijn Store nog steeds stijgt. Ten opzichte van vorig jaar werden er 70 procent meer apps gedownload. Bij foto- en videoapps was deze groei zelfs 90 procent. Bovendien zijn er ten opzichte van vorig jaar 58 procent meer betalende abonnementen actief.

Dat Apple een deel van de app-prijs voor zich neemt, zorgt ervoor dat diensten als Spotify, Netflix en YouTube hun klanten aanmoedigen om op hun website de dienst te downloaden. Hierdoor zijn de apps veelal duurder wanneer je ze van de App Store haalt dan wanneer je deze rechtstreeks van de aanbieder zijn website downloadt. Spotify moedigt klanten zelfs aan hun iTunes-abonnement op te zeggen en rechtstreeks bij de muziekdienst aan te melden om hogere kosten te vermijden.

Apple past zijn percentage wel aan wanneer mensen hun abonnement voor langer dan een jaar houden. Het eerste jaar eist de iPhone-maker 30 procent op, daarna zakt dat bedrag naar 15 procent. Bovendien gaan er geruchten de ronde dat Apple de 85/15-verdeling voortaan toepast op alle abonnementen voor video-apps zonder dat het bedrijf het eerste jaar meer geld opeist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business