Orange lanceert met de Dive72 een goedkope instapmodel voor wie zich voor het eerst aan een smartphone waagt.

Advertentie

Orange legt vanaf maandag 12 juni zijn eigen 4G-smartphone Dive72 in de Belgische rekken voor 139,99 euro. Het is een goedkoop instapmodel voor de beginnende smartphonegebruiker.

De Dive72 is van de hand van TCL, het bedrijf dat ook smartphones onder de merknamen Alcatel en BlackBerry produceert. De telefoon moet het niet hebben van zijn opvallende design, maar in zijn prijsklasse is dat geen uitzondering. Het geheel voelt wel erg solide en achteraan zit een kunststof paneel met een honinggraatmotief dat de Dive72 toch een eigen karakter geeft. De toevoeging van een vingerafdruksensor is mooi meegenomen voor deze prijs.

Het 5 inchscherm heeft een HD-resolutie, wat tegenwoordig courant is voor dit budget. Onder de motorkap zit een MediaTek MT6737 quadcoreprocessor geklokt op 1,2 GHz en bijgestaan door 1,5 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt 16 GB, maar kan nog worden uitgebreid met een SD-kaart. Achteraan zit een 13 megapixelcamera en vooraan vinden we een 5 megapixelcamera terug. De batterijcapaciteit bedraagt 2.460 mAh, wat zich zou vertalen in 10 uur beltijd.

Orange noemt de Dive72 zelf het “perfecte instapmodel voor mensen die wat hulp en sturing nodig hebben”. Het heeft daarvoor een aangepast homescreen ontwikkeld en allerlei extra functies en diensten aan de software toegevoegd. Die software is gebaseerd op Android 6.0. Er is ook een eigen appstore van Orange, maar die is alleen toegankelijk wanneer er een Orange-simkaart in het toestel zit, net als een aantal andere diensten die aan klanten van de operator zijn voorbehouden.

Beschikbaarheid

De Orange Dive72 is vanaf 12 juni verkrijgbaar in het zwart, zowel online als in de winkelpunten van Orange. Zonder abonnement betaal je 139,99 euro. In combinatie met een Kolibrie-abonnement betaal je nog 29 euro, met Dolfijn wordt dat nog 9 euro. Wij gaan de komende dagen met de smartphone aan de slag en plannen een uitgebreidere bespreking in de loop van volgende week.