Nieuws

Hoe de CIA je router hackt

De CIA hackt je router met behulp van Cherry Blossom. Deze tool stelt het agentschap in staat je internetverkeer te onderscheppen en je wachtwoorden te ontvreemden.

In nieuwe documenten die op WikiLeaks zijn gepubliceerd, staan de technieken die de CIA gebruikt om routers te hacken. Het agentschap installeert zijn hackingtools op het toestel van een slachtoffer, waarna de online bezigheden van het slachtoffer kunnen worden gevolgd. Op deze manier kan de CIA toezicht houden op verdachte personen.

De tool die de CIA gebruikt om je router te hacken, wordt Cherry Blossom genoemd. Deze tool is een aangepaste versie van de firmware van je router en verandert je toestel in een apparaat dat toezicht op je houdt. Vanop afstand wordt je internetverkeer gedetecteerd en scant de CIA naar gevoelige informatie, zoals paswoorden. In het slechtste geval leidt het agentschap je zelfs om naar andere websites.

In de documenten op WikiLeaks is te zien dat de CIA verschillende versies van Cherry Blossom gebruikt. “Vanaf augustus 2012 kunnen Cherry Blossom-firmwares gemaakt worden voor ongeveer 25 verschillende toestellen van 10 verschillende fabrikanten, waaronder Asus, Belkin, Buffalo, Dell, D-Link, Linksys, Motorola, Netgear, Senao en US Robotics,” staat te lezen in de files.

Momenteel is het onduidelijk hoeveel slachtoffers de CIA heeft gemaakt met Cherry Blossom. De handleiding spreekt voornamelijk over het gebruik tegen specifieke slachtoffers. Hoogstwaarschijnlijk heeft de CIA zijn tool dan ook niet gebruikt om hele groepen mensen in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business