Nieuws

Lenovo toont laptop van de toekomst

De ThinkPad-lijn bestaat 25 jaar, tijd voor Lenovo om in de toekomst te kijken met een bijzondere conceptuitvoering van een laptop.

De ThinkPad-laptop bestaat 25 jaar, wat voor Lenovo twee dingen betekent: kijken naar het verleden en naar de toekomst. De allereerste ThinkPad zag in 1992 het levenslicht, toen nog onder de vlag van IBM. Een jaar later kreeg het al de primeur om als allereerste laptop de ruimte te verkennen. In 2004 gaf IBM de fakkel door aan Lenovo voor de ThinkPad-reeks, met als ultieme vlaggenschip sinds 2012 de Carbon X1-reeks.

Verleden – toekomst

Het verleden is tof, maar Lenovo kijkt ook graag naar de toekomst. Tijdens het Tech World Transform-event in New York gaf het ons een eenvoudige conceptrender van de toekomstige laptop. Lenovo benadrukt dat je deze presentatie moet vergelijken met conceptauto’s: niet onmiddellijk beschikbaar. Conceptauto’s hebben een extravagant design, en dat is hier ook van toepassing.

[related_article id=”210680″]

De laptop van de toekomst volgens Lenovo heeft geen scharnier meer of touchpad, maar één groot aanraakscherm. Het toetsenbord raakt het scherm onderaan en loopt tot de onderkant van de laptop. Om het gemis van het touchpad tegemoet te komen, plaatst Lenovo nog wel zijn rode TrackPoint en drie muisknoppen onderaan het klavier.

Flexibel amoled

Een digitale assistent wordt essentieel voor de laptop van de toekomst, net als nieuwe schermtechnologieën zoals het flexibele amoled om dit concept mogelijk te maken. Wanneer je de laptop sluit, heeft het veel weg van het huidige scharnier van de Microsoft Surface Book.

De machine van de toekomst is altijd verbonden, vermoedelijk tegen dan met eSIM-functionaliteit, en is het belangrijk dat je op het toestel kan schrijven met een actieve pen zoals vandaag de dag al mogelijk is.

Het spreekt voor zich dat dit concept niet snel het levenslicht gaat zien, maar het toont wel waar Lenovo naartoe wil de komende jaren. Nu nog wachten op het eerste echte prototype om dit opvallende design te aanschouwen. Misschien later dit jaar wanneer Lenovo een groots event voor de 25ste verjaardag van ThinkPad plant?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business