kpn safe lock

Eind dit jaar zal je in Nederland het Safe Lock kunnen kopen, een fietsslot dat voorkomt dat je smartphone je aandacht opeist tijdens het rijden.

Wie het niet kan laten om zijn smartphone boven te halen tijdens het fietsen, kan binnenkort die slechte gewoonte aan banden leggen met Safe Lock, een fietsslot dat de netwerkverbinding van je smartphone afsnijdt. Het fietsslot is in samenwerking ontwikkeld door telecomoperator KPN, verzekeraar en bank AXA en de organisatie Veilig Verkeer Nederland.

Het Safe Lock werkt met behulp van een app, die nodig is om het slot te activeren en weer te onsluiten. Wanneer je het slot ontgrendelt, wordt automatisch het netwerkverkeer naar je smartphone stilgelegd. Dat omvat niet alleen je mobiele internet of wifi, maar ook de bel- en sms-mogelijkheden. Alleen het noodnummer 112 is nog te bereiken in deze staat. Om je netwerk te barricaderen verstuurt de Safe Lock-app een speciaal signaal naar het KPN-netwerk. Het fietsslot is daarom enkel te gebruiken als klant van de Nederlandse operator. De app bestaat momenteel enkel voor Android, maar er zijn ook plannen voor een iOS-variant.

Volgens KPN is het Safe Lock nodig “om jongeren ervan te weerhouden op de fiets gebruik te maken van hun telefoon.” Het slot is nog niet meteen beschikbaar, de komende maanden wil de operator het product eerst testen om de veiligheid en de functionaliteit op punt te stellen. Eind dit jaar moet het Safe Lock dan beschikbaar zijn in de KPN XL-winkels voor een prijs van ongeveer 100 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here