Nieuws

Google Talk is niet meer

Google stopt de ondersteuning van zijn chatapp Talk. Gebruikers moeten overschakelen naar het nieuwere Google Hangouts.

Google trekt finaal een streep door Google Talk. Iedereen die gebruik maakte van de klassieke chattool moet overschakelen naar Google Hangouts. De transitie naar Hangouts is de zoveelste stap van Google om zijn chatapps te stroomlijnen. Behalve Hangouts biedt Google Allo, Duo, Android Messages en Voice aan.

Hangouts

Google lanceerde Talk in 2005 en startte met de transitie van de klassieke tool naar Hangouts in 2013. Google Talk werd uitgerold als een chatfunctie in Gmail en wordt door zijn fans vaak Gchat genoemd. Hangouts doet echter hetzelfde en is moderner, waardoor Google heeft besloten om de ondersteuning voor Talk stop te zetten.

Op zijn website doet Google de verschillen tussen Hangouts en Talk uit de doeken, waarbij meteen duidelijk wordt dat je meer mogelijkheden hebt met de nieuwere tool. Zo kan je Talk gebruiken om te chatten in Gmail en Android, terwijl Hangouts een plaats heeft in Gmail, Chrome, Android en iOS. Wel ontbreekt aan Hangouts ondersteuning voor de messagingstandaard XMPP.

Klassiek design

Wie het jammer vindt om Talk de rug toe te keren, kan Hangouts aanpassen in Gmail om de chatapp meer op zijn voorganger te doen lijken. Klik in Gmail op het pijltje achter je naam en vink ‘Rooster met hoge dichtheid gebruiken’ aan. Het design van de tool lijkt nu meer op deze van Google Talk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business