Nieuws

Refurbished Samsung Galaxy Note 7 komt uit op 7 juli

De smartphone was een explosief succes tot hij uit de rekken verdween. Maar verwacht hem niet meteen terug in onze contreien.

Samsung brengt zijn Galaxy Note 7 alsnog terug op de markt. Hij zal verschijnen in een ‘refurbished’ editie, wat zoveel betekent als ‘in nieuwstaat’. Daarmee krijg je – hopelijk – een toestel in handen dat je alle plezier van het vlaggenschip van vorig jaar brengt, in een niet-ontploffend jasje. Samsung spreekt zelf over de Galaxy Note 7 Fan Edition (FE).

Het toestel is namelijk gericht op fans die toch nog een Note 7 in huis willen halen, bijvoorbeeld omdat ze hun exemplaar vorig jaar moesten binnenbrengen. De prijs zal evenwel slechts 30 procent lager liggen dan de startprijs, wat neerkomt op een 600 euro. Dat is betrekkelijk hoog voor een toestel dat reeds een jaar oud en je eigenlijk een risicopremie zou moeten opleveren.

[related_article id=”211374″]

Bixby

Het toestel verschijnt op 7 juli, oftewel 7/7/’17. Het ontploffingsgevaar werd weggenomen door de gevoelige batterijen te vervangen door kleinere exemplaren, die bovendien strengere tests moesten doorstaan. Daarnaast komt het toestel standaard met Samsungs eigen slimme assistent Bixby, een functie doe voorlopig op weinig appreciatie kan rekenen wegens zijn wispelturigheid en zijn weinig doortastende werking.

Blijft nog de vraag of er echt iemand zit te wachten op dit toestel. De Galaxy Note 8 loert immers om de hoek, en belooft veel nieuws voor een prijs die niet gek veel hoger ligt dan wat je voor deze fan-editie zou betalen. Het is evenwel nog niet geweten of de smartphone wel naar onze contreien komt; Samsung lanceert hem eerst in thuisbasis Zuid-Korea en beslist pas later over nieuwe markten, afhankelijk van het succes. Ten slotte zullen er in eerste instantie ‘slechts’ 400.000 exemplaren beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business