Eigenaars van een OnePlus 5 kunnen dankzij een bug de hulpdiensten niet verwittigen. OnePlus werkt aan een oplossing.

Advertentie

De OnePlus 5 is nog maar net gelanceerd, of de eerste bug steekt al de kop op. Bellen, sms’en en surfen gaan zonder probleem, tot je de huldiensten wil verwittigen. Verschillende Reddit-gebruikers rapporteren dat hun toestel herstart wanneer ze ‘911’ bellen. De hulpdiensten verwittigen voor een brand wordt op deze manier wel erg moeilijk.

Crash

“Ik moest 911 bellen met mijn OnePlus 5 (ik zag een gebouw in brand staan) en beide keren dat ik het probeerde, herstartte mijn smartphone,” schrijft Seattle_Horn op Reddit. Andere gebruikers ervaren soortgelijke problemen. “Ik probeerde hetzelfde in het Verenigd Koninkrijk en mijn telefoon deed hetzelfde, dit is niet goed voor OnePlus,” schrijft iemand anders. Voorlopig zijn er nog geen gevallen uit België bekend.

 

OnePlus zegt aan een oplossing te werken voor het probleem. “We begrijpen dat veel gebruikers op Reddit wachten op feedback van OnePlus. Hier is de laatste update dat we met jou kunnen delen: we hebben de klant gecontacteerd en bekijken het probleem momenteel. We vragen iedereen die hetzelfde probleem ervaart ons te contacteren,” schrijft OnePlus. Voorlopig is de oorzaak van het probleem nog niet gekend.

Gevaarlijk

Uit Reddit-berichten blijkt ondertussen dat niet alleen OnePlus-toestellen crashen wanneer je 911 belt. Een eigenaar van een Samsung S7 Edge zegt hetzelfde probleem te ervaren. “Ik zag een auto overkop gaan en probeerde 911 te bellen. Mijn smartphone rebootte twee keer,” beweert Gamerhead. “Toen het politiestation probeerde terug te bellen, liet mijn telefoon me niet oppakken, het toestel bleef hangen.”

[sam_ad id=10 codes=’false’]

Ongeacht hoeveel toestellen crashen wanneer je de hulpdiensten belt, is dit een gevaarlijk probleem. Smartphones zorgen ervoor dat we te allen tijde bereikbaar zijn en andere kunnen contacteren. Dat deze toestellen je in de steek laten op momenten dat je hulp nodig hebt, kan erge gevolgen hebben.

Looks like I should fix this soon

Geplaatst door Nick Morrelli op Maandag 17 juli 2017

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here